Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 107

Wątek: Nastepca 10D trafil do fabryk..

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    A może kolega Tytus należy do grupy wiecznych malkontentów, których nigdy nic, ani nikt nie zadowoli.
    zdecydowanie, dążenie do perfekcji i niezadowolenie z tego co się ma wymusza postęp cywilizacyjny, dzięki nam ludzkość wyszła z epoki kamienia łupanego

[ Dodano: 25 Lipiec 2004 ]
    Cytat Zamieszczone przez Bartek J
    Tytus, jesli mozna pokaz swoje zdjecia. Tak narzekasz na ten aparat, ze mam wrazenie , ze po prostu nie umiesz ich robic. Ale obym sie mylil. Pozdrawiam.
    mam taki zamiar, mam taki zamiar, niech się tylko uaktywni strona na której będę mógł je umieścić, tylko nie oczekuj, że pokażę tam swoje najlepsze prace, ja mam zamiar pokazać tam te zdjęcia, dzięki ktorym mam takie a nie inne zdanie o tym aparacie

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

mam taki zamiar, mam taki zamiar, niech się tylko uaktywni strona na której będę mógł je umieścić, tylko nie oczekuj, że pokażę tam swoje najlepsze prace, ja mam zamiar pokazać tam te zdjęcia, dzięki ktorym mam takie a nie inne zdanie o tym aparacie
    to wlasnie nie jest wlasciwe postepowanie , bo powinienes pokazac te zdjecia z ktorych jestes niezadowolony oraz te ktore jednak udalo cie sie wykonac, nie ma co zganiac calej winy na sprzet bo jednoznacznie przychodzi na mysl postepowanie amatora, ktory to wiecznie na cos nazeka.Gdyby sytuacja ta powtazala sie w tak wielu przypadkach to Canon nie sprzedal by za tylu egzemplarzy swojego produktu...

trudno w pełnym słońcu o małokontrastową postać
    w tym przypadku pomyslal bym bardziej ze to obiektyw nie dal sobie rady a nie aparat, moze lepiej pomyslec nad obiektywem lepszej klasy!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek
    to wlasnie nie jest wlasciwe postepowanie , bo powinienes pokazac te zdjecia z ktorych jestes niezadowolony oraz te ktore jednak udalo cie sie wykonac, nie ma co zganiac calej winy na sprzet bo jednoznacznie przychodzi na mysl postepowanie amatora, ktory to wiecznie na cos nazeka.Gdyby sytuacja ta powtazala sie w tak wielu przypadkach to Canon nie sprzedal by za tylu egzemplarzy swojego produktu...

trudno w pełnym słońcu o małokontrastową postać
    w tym przypadku pomyslal bym bardziej ze to obiektyw nie dal sobie rady a nie aparat, moze lepiej pomyslec nad obiektywem lepszej klasy!
    ok będą i te lepsze

testowałem i inne szkła, efekt był ten sam

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

a tak dokladnie to najwiecej masz zarzucen do?

spojrz tu to chyba przemawia, te wszystkie fotki moze nie sa to dziela sztuki co niektore to gnioty ale pod wzgledem technicznym nima sie co za bardzo czepiac!

http://www.pbase.com/cameras/canon/eos_300d

a te tutaj to wygladaja na pro... i co o tym sadzisz

http://www.pbase.com/safariclub/jame...n&page=all

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Czy ktokolwiek w ogóle używa wyboru punktu ostrości? IMHO to zupełne zbędna i nieprzewidywalna opcja - ZAWSZE, z definicji, w każdym body, jakie ktokolwiek mógłby wymyślić.

A co do stałego -1 to zgoda. Ostatnio też tak się bawie, ale moge być nieobiektywny, bo mój główny monitor od pół roku jest w serwisie sony - firma naprawde profesjonalna

[ Dodano: 25-07-2004 ]
    Poza tym dobry aparat nie UMOŻLIWIA robienie dobrych zdjęć, tylko UŁATWIA.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Domyślnie

a tak dokladnie to najwiecej masz zarzucen do?

spojrz tu to chyba przemawia, te wszystkie fotki moze nie sa to dziela sztuki co niektore to gnioty ale pod wzgledem technicznym nima sie co za bardzo czepiac!

http://www.pbase.com/cameras/canon/eos_300d

a te tutaj to wygladaja na pro... i co o tym sadzisz

http://www.pbase.com/safariclub/jame...n&page=all

kitowe szkło, 24-85, 28-135, 75-300, bez różnicy, niezaleznie co włożę efekt jest ten sam
    i nie ma znaczenia, że to gówniane szkła, bo aparat jest własnie do takich szkieł zaprojektowany i powinien z nimi wspólpracować

słuchaj, ja wiem jak się robi zdjęcia i nie musisz mi pokazywać, że tym aparatem da się robić zdjęcia, gdyby tak nie było, już dawno bym się go pozbył, chodzi o to, że robienie nim zdjęć nie należy do przyjemności, trzeba się do tego przyłozyć w wiekszym stopniu niż do aparatu, jaki miałem poprzednio i to mnie w****

biorąc pod uwagą postęp technologiczny jaki miał miejsce od wyprodukowania EOSa 100 i cenę jaką zapłaciłem za 300D oczekiwałem dużo lepszego aparatu,

nie jestem typem osoby, która jest zadowolona z tego co ma niezależnie jaki to szajs i dziękuje za to co niedziela w kościele, jestem z tych którzy płacą i wymagają, a jak ich wymagania nie są spełnione, to narzekają, a to nie jest złe, bo inaczej, jak już pisałem, wykuwałbyś dalej zdjęcia żony jak Fred Flinstone

szkoda gadania, nikt nikogo nie przekona i nie ma takiej potrzeby

P.S.

a tak na marginesie, skoro rzucasz już linkami, zobacz co na TYM zdjęciu jest najbardziej ostre, kolejne także nie jest lepsze

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

biorąc pod uwagą postęp technologiczny jaki miał miejsce od wyprodukowania EOSa 100 i cenę jaką zapłaciłem za 300D oczekiwałem dużo lepszego aparatu,

nie jestem typem osoby, która jest zadowolona z tego co ma niezależnie jaki to szajs i dziękuje za to co niedziela w kościele, jestem z tych którzy płacą i wymagają, a jak ich wymagania nie są spełnione, to narzekają, a to nie jest złe, bo inaczej, jak już pisałem, wykuwałbyś dalej zdjęcia żony jak Fred Flinstone
    wiesz co ty chyba pod nieodpowiednim adresem kierujesz swoje opinie ja radzil by bardziej www.canon.com - tam niech sie tym zajmuja, a przedewszystkim tematem nie bylo nazekanie na wady 300d tylko male preview nowego aparatu to do niczego nie dazy a byc moze tylko wywoluje konflikty...

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Ale fajna dyskusja
    Tytus - skoro pstrykanie 300D sprawia Ci taki ból i zero przyjemnosci, to po jaka cholere trzymasz ten złom??? Opchnij go razem ze szkiełkami i kup D70 z jakims KIT-em na poczatek, nie dopłacisz do interesu... a moze odnajdziesz zagubiona gdzies radosc z fotografowania? Czego Ci serdecznie zycze
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Jaw sluszna racja;
    jakos tobie to wychodzi swiadcza coraz wyzsze noty na plfoto, ja dalej upieram sie ze nie sprzet robi zdjecia a osoba go obslugujaca....

czy zdjecie musi byc ostre, kolorowe, odzwierciedlac wszystkie szczegoly zeby bylo ciekawe ja twierdze ze nie i mysle ze wiele osob sie z tym zgodzi

Pozdro Jaw - podniosles poprzeczke (fotki)

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Jaw sluszna racja;
    jakos tobie to wychodzi swiadcza coraz wyzsze noty na plfoto, ja dalej upieram sie ze nie sprzet robi zdjecia a osoba go obslugujaca....
    Jakoś mi wychodzi chyba... a przede wszystkim mam wielka przyjemnosc i relaks w calej tej zabawie w fotografowanie.
    Ale Przemku - aparat tez sie liczy. Z kompaktowym cyfrakiem nie mialbym szans na taka zabawe głębią ostrości, jaką ostatnio polubiłem. Poza tym aby robic fotki w slabych warunkach oswietleniowych potrzeba w miare bezszumnego cyfraka z jasnym obiektywem. Itp, itd...
    Zgadzam sie jednak, ze fotograf jest o wiele wazniejszy :-)

czy zdjecie musi byc ostre, kolorowe, odzwierciedlac wszystkie szczegoly zeby bylo ciekawe ja twierdze ze nie i mysle ze wiele osob sie z tym zgodzi
    Zdjecie powinno byc przemyslane choc w niewielkim stopniu, a technika powinna pomagac w odbiorze przekazu - jesli jakis przekaz jest. Zdjecie nie musi byc ostre, kolorowe itp :-)

Pozdro Jaw - podniosles poprzeczke (fotki)
    Zmieniam specjalizacje wlasnie :-) Dalej lubie makro i przyrode, ale probuje sił pstrykajac ludzi (czytaj: dziewczyny ) Miło, ze moje fotki Ci sie podobaja, dzieki. Takie opinie zawsze mobilizuja :-)
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Strona 3 z 11 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów