Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 107

Wątek: Nastepca 10D trafil do fabryk..

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

takie mądrości to możesz niedzielnej szkółce początkujących amatorów sprzedawać, a nie mi ...
    to troche dziwne co piszesz, poniewaz mam 3 znajomych fotografow, ktorzy to wlasnie na tym badziewiu dorabiaja sie fortuny, takie tam chrzty, komnie, sesje w studio, tylko oni zamiast narzekac dokupili sobie Lki i 550xe i jada ostra, a tak apropo jestes zawodowcem?

[ Dodano: 24-07-2004 ]
    poczytajcie dpreview, dlaczego np większość ludzi korzysta wyłącznie ze środkowego punktu pomiaru ostrości?, dlaczego ludzie mają permanentnie włączoną korektę ekspozycji na co najmniej -1?, dlaczego trzeba porządnie się zastanawić, z jakiego punktu dokonać pomiaru światła by zdjęcie wyszło jako tako?, dlaczego pierwsze co robią ludzie po powrocie do domu to przepuszczenie zdjęć co najmniej przez funkcję AutoLevels w Photoshopie?...itd itd
    a przepraszam, ktorym to aparacie nie trzeba dokonywac korekcji, czy to w PS czy tez w samym korpusie?
    Facet u mnie w miescie ma 1ds - i jak klientka przyniosla mi od niego swoje portfolio, to niestety ale poprawa byla konieczna, cyfra nie jest doskonala!nawet taka za 49 tys
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Re: Nastepca 10D trafil do fabryk..

Cytat Zamieszczone przez absolut
    Cytat Zamieszczone przez Czacha

mysle ze zbliza sie doskonaly okres dla tych ktorzy nie maja jeszcze 300d badz tez 10d, a przymiezaja sie do zakupu.. z cala pewnoscia w ciagu tych kilku miesiecy pojawi sie na allegro "kilka" sztuk w dosc niskiej cenie, gdy ich wlasciciele (a jakze, sprzetowi onanisci) zaczna pozbywac sie "starego" sprzetu, bo nowy wlasnie wyszedl..
    O! To moze Vitez okazyjnie pusci swoja dziesiatke
    Marzysz :P . Za dobry... to body mozna latami uzywac i sie nie zniechecic. Jedynie crop czy bufor moze zbyt maly ale to *******ki nie warte wymiany body :P

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

skopany dlatego, że trzeba się nieźle 300D nagimnastykować, by coś z niego wyszło w porządku [/quote]

jak chciales prosto zdjecia robic to trzeba bylo zainwestowac w cyfrowy kompakt lub aparat tybu bridge i zeby nie bylo za duzo ustawiania!

Coś już napisał
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Ooo matko! co ja tu powyżej czytam?
    300D skopany?
    Sprzedam! reflektuje ktoś?
    A już zaczynał mi się podobać....
    Canon EOS 300D

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tytus, IMO przesadzasz.. uzywalem 300D rowniez i nic mu nie dolega.. moze po prostu nie pasujecie do siebie? ;-) U mnie dzialal jak nalezy..

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    Tytus, IMO przesadzasz.. uzywalem 300D rowniez i nic mu nie dolega.. moze po prostu nie pasujecie do siebie? ;-) U mnie dzialal jak nalezy..
    każdy może wyrazić swoje zdanie o aparacie,

być może na tym forum jest za mało osób, które miało wcześniej podobny lub lepszy pod względem technicznym aparat, by móc dokonać porównania, za to onanistów jest na pewno sporo

ja wiem, że robiąc zdjęcia 100-ką nigdy nie miałem żadnych problemów z AF
    nie mogę zrozumieć jak AF w 300D może działać tak, że gdy 6 z siedmiu punktów zasłania postać fotografowanej osoby, ten ostrzy siódmym na jakieś domy 200m dalej, przykłady można by mnożyć

naświtlanie to odrębny temat, którego rozwijać nie będę, o zapisie na karty już pisałem

każdy wie swoje i przy swoim pozostanie, nie jestem na szczęście przy swoich opiniach sam na świecie i to podtrzymuje mnie na duchu

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

nie mogę zrozumieć jak AF w 300D może działać tak, że gdy 6 z siedmiu punktów zasłania postać fotografowanej osoby, ten ostrzy siódmym na jakieś domy 200m dalej, przykłady można by mnożyć
    no jak af roruznia roznice w kontrascie jak osoba jest malokontrastowa to nic dziwnego , kazdy aparat tak ustawii...

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek Białek
    no jak af roruznia roznice w kontrascie jak osoba jest malokontrastowa to nic dziwnego , kazdy aparat tak ustawii...
    trudno w pełnym słońcu o małokontrastową postać

ja porównuję fotografowanie kilkoma aparatami, 300D w moim subiektywnym mniemaniu wychodzi tu gorzej, ale jak mówię, nikogo przekonywać nie mam zamiaru, jest bez tego na świecie dość nieszczęśliwych posiadaczy 300D

tym niemniej, niestety, z braku konkurencji póki co musimy ze sobą żyć, nie będzie łatwy związek,
    być może po wejściu 10D MKII kupię MK I, ale najpierw musiałbym go gruntownie przetestować...marce Canon już na słowo nie wierzę...

Bartek J
    Guest

Domyślnie

Tytus, jesli mozna pokaz swoje zdjecia. Tak narzekasz na ten aparat, ze mam wrazenie , ze po prostu nie umiesz ich robic. Ale obym sie mylil. Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

A może kolega Tytus należy do grupy wiecznych malkontentów, których nigdy nic, ani nikt nie zadowoli.

Strona 2 z 11 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów