Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 107

Wątek: Nastepca 10D trafil do fabryk..

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez highpc
    Kompletnie nie rozumiem wiekszosci zarzutów, kolego forumowiczu highpc. Gdybym był złosliwy, to przedstawiłbym kilka wnioskow wyciągnietych z Twojej wypowiedzi Jednak widze, ze nie ma sprawy - 300DCi nie podszedł, zmieniles na Olka i jestes zadowolony - a o to chodzi. Miłego focenia
    ok, nie chodzi o złośliwości chyba tylko o konkretne argumenty...
    żeby nie byc gołosłownym - kilka przykładów (a moge duuuzo więcej) powiedz co jest źle, w czym mój błąd:

http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/IMG_1061.JPG

foty robione szkłem "kitowym" i Sigma 70-200 2,8 HSM

P.
    Zapodałeś kilka nieostrych widoczkow, ktore mozna zrobic dobrze kazdym aparatem, jak równiez kazdym aparatem spieprzyć. Nic sie nie da z tego wywnioskowac.
    Polecałbym pogłebienie wiedzy fotograficznej, poczytanie o foto krajobrazowej. Przyda sie tez nieco wiedzy o sprzecie.
    Poza tym... nie chce mi sie zgłębiac problemu który nie istnieje - kupiles Olympusa, robi swietne zdjecia, wszyscy są szczesliwi i o to chodzi. Pokaz jakies fotki, zebysmy mogli zobaczyc roznice, moze wszyscy sie przesiądą na Olympusy?
    Aha - jak dajesz foto testowe, to nie zmniejszaj... kompresja psuje ostrosc i kontrast - lepiej wykadruj jakis fragment.
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

highpc
    Guest

Domyślnie

highpc napisał:
    acha, tu:
    http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/IMG_1215.JPG

otworzył lampe...

P.

I źle wyszło ?
    to jest juz w trybie P. bez lampy...
    to co wyszło z lampa bylo ciemne (żałuje ale skasowałem) to co zrobił tu IMHO złe, jeżeli Ci sie podoba to ok. Tylko pytanie - Dlaczego automatyka chciała lampe?

P.

Uzależniony Awatar Przemek Białek
    Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

Zapodałeś kilka nieostrych widoczkow, ktore mozna zrobic dobrze kazdym aparatem, jak równiez kazdym aparatem spieprzyć. Nic sie nie da z tego wywnioskowac.
    Polecałbym pogłebienie wiedzy fotograficznej, poczytanie o foto krajobrazowej. Przyda sie tez nieco wiedzy o sprzecie.
    Poza tym... nie chce mi sie zgłębiac problemu który nie istnieje - kupiles Olympusa, robi swietne zdjecia, wszyscy są szczesliwi i o to chodzi. Pokaz jakies fotki, zebysmy mogli zobaczyc roznice, moze wszyscy sie przesiądą na Olympusy?
    Aha - jak dajesz foto testowe, to nie zmniejszaj... kompresja psuje ostrosc i kontrast - lepiej wykadruj jakis fragment.
    ja cie poznaje go to on jest w zmowie z tymi z foto - w zeszlym miesiacu jak porownywali 300d i d70 to ;
    z 300d zapodali zdjecie jakiegos lysego grubasa na bilbordzie i czepili sie o dystorsje, a z d70 silnie kontrastowa fotke zrobiona w godzinach polodniowych w lesie - canon byl z tych cieni lepiej powyciagal;

Jak chcesz robic antyreklame to nie w ten sposob!!!!!!!!!
    dobry sprzęt jeszcze lepszy fotograf tylko tyle potrzeba
    "galeria zdjęć artystycznych" www.bandit.digart.pl

highpc
    Guest

Domyślnie

akurat w tych przykladach chodzi o naswietlenie (w większości)... wiec wydaje mi sie że zmniejszenie nie przeszkodzi..

P.

Początki nałogu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez highpc
    akurat w tych przykladach chodzi o naswietlenie (w większości)... wiec wydaje mi sie że zmniejszenie nie przeszkodzi..
    P.
    Moja uwaga o zmniejszaniu była bardziej natury ogolnej.
    Co do naswietlania krajobrazu, to tak jak pisałem - poczytaj... O filtrach, kątach, kontrastach, ekspozycji... wtedy zrozumiesz, co robiles źle. To bardzo obszerny temat i nie sposob go omówić na forum.
    Ponawiam prośbę o pokazanie fotek uwidaczniających wyższosć Olympusa...
    Pozdr - JaW
    Moja galeria Fotojaw
    Moje zdjęcia na plfoto
    Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

tez jestem za tym!
    pokaz co potrafi!

highpc
    Guest

Domyślnie

Cytat:

tez jestem za tym!
    pokaz co potrafi!
    za duzo jeszcze nie mam (przy najmniej takich co sie nadaja do opublikowania, i to ze wzgledu nie na jakosc zdjec ale na np. osoby i miejsca na nich). Na razie 2 z Oly, tak na szybko wybrane (w razie potrzeby zrobie wiecej):

http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/P7200078.JPG
    http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/P7200099.JPG

i dla przykladu z 707/717:
    http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/1149_Park.jpg
    http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/1345_Zakopane.jpg
    http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/1980_Karpacz.jpg
    http://www.pcmedia.aplus.pl/300d/2579_Radosc.jpg

P.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

sorry, ale jak ktos nie potrafi ustawic expozycji w aparacie to zawsze bedzie mu zle naswietlalo.. chwali sie ze sony i olek maja extra-hiper automat... niestety lustrzanka to nie jest aparat dla matolow.. nie to ze bym ciebie nim nazywal.. po prostu czasem trzeba pomyslec robiac jakies zdjecie..

jesli ktos uwaza ze 300d robi slabe zdjecia, to pewnie ma racje.. ale gdyby ci dac 1ds.. to tez bys pewnie powiedzial ze to gownaniy aparat.. bo niebo przeswietla.. i wogle ciezki jest..

skoro 300d jest zbyt trudnym narzedziem.. to 10d czy tez jego nastepca bedzie jeszcze trudniejszy.. wiec moze jednak pozostac jeszcze przez jakis czas przy automatach?

ech.. prosze, wroccie do tematu watku bo szczerze to juz nawet smiac mi sie nie chce z tego co niektorzy pisza.. to jest po prostu zalosne..

Miasto
    Świnoujście

Domyślnie

za duzo jeszcze nie mam (przy najmniej takich co sie nadaja do opublikowania, i to ze wzgledu nie na jakosc zdjec ale na np. osoby i miejsca na nich). Na razie 2 z Oly, tak na szybko wybrane (w razie potrzeby zrobie wiecej):
    to maly byc zdjecia a nie foldery dla biur turystycznych, pokaz cos wykonanego w trudnych warunkach, albo portret!
    - tak jak mowilem ostrosc ma bardzo dobra ale tak zreszta maja kompakty bridge...

highpc
    Guest

Domyślnie

to maly byc zdjecia a nie foldery dla biur turystycznych, pokaz cos wykonanego w trudnych warunkach, albo portret!
    - tak jak mowilem ostrosc ma bardzo dobra ale tak zreszta maja kompakty bridge...
    chwilowo brak niestety, ze wzgledow o ktorych pisalem wczesniej, jak jestes na prawde zainteresowany to moge porobic i podeslac na priv (bo raczej niewielu jest ta tematyka zainteresowanych, co wnioskuje z poprzedniego posta...)

P.

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów