to troche dziwne co piszesz, poniewaz mam 3 znajomych fotografow, ktorzy to wlasnie na tym badziewiu dorabiaja sie fortuny, takie tam chrzty, komnie, sesje w studio, tylko oni zamiast narzekac dokupili sobie Lki i 550xe i jada ostra, a tak apropo jestes zawodowcem?takie mądrości to możesz niedzielnej szkółce początkujących amatorów sprzedawać, a nie mi ...
[ Dodano: 24-07-2004 ]
a przepraszam, ktorym to aparacie nie trzeba dokonywac korekcji, czy to w PS czy tez w samym korpusie?poczytajcie dpreview, dlaczego np większość ludzi korzysta wyłącznie ze środkowego punktu pomiaru ostrości?, dlaczego ludzie mają permanentnie włączoną korektę ekspozycji na co najmniej -1?, dlaczego trzeba porządnie się zastanawić, z jakiego punktu dokonać pomiaru światła by zdjęcie wyszło jako tako?, dlaczego pierwsze co robią ludzie po powrocie do domu to przepuszczenie zdjęć co najmniej przez funkcję AutoLevels w Photoshopie?...itd itd
Facet u mnie w miescie ma 1ds - i jak klientka przyniosla mi od niego swoje portfolio, to niestety ale poprawa byla konieczna, cyfra nie jest doskonala!nawet taka za 49 tys