Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 107 z 107

Wątek: Nastepca 10D trafil do fabryk..

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Opole

Domyślnie

Rozumiem. Ja pisałem to w kontekście zarzutów kolegi highpc.

Coś już napisał
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Coś w tym jest że będzie nowy 10D... zobaczcie cene obecnego TUTAJ
    Canon EOS 300D

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarbas
    omijaj takie sklepy z daleka

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarbas
    A TU masz opinie o tym sklepie.
    Wszystkomowiace opinie .
    Porownaj lepiej ceny TU.

Coś już napisał
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Shadow
    Powracając do powyższego tematu i słabej jakości zdjęć kontrastowych w tym przypadku niebo i góry robionych na 300D. Zrobiłem przed chwilą kilka zdjęć testowych Canonem 10D oraz compaktem Olympus C-740. Kadr podobny tzn także duże kontrasty bloki osiedla i odcinające się nad nimi białe pochmurne niebo. Muszę przyznać, że wbrew temu co pisze kolega highpc kompakt wcale sobie lepiej nie poradził. Zdjęcia robiłem na różnych trybach pomiaru światła. Obydwa aparaty nie poradziły sobie w sposób zadowalający z tą sceną. Histogram wykazał ostre przypalenie nieba widoczne zresztą gołym okiem. Na końcu zapisałem ustawienia automatu w C-740 i wprowadziłem takie same nastawy dla 10D i wykonałem kilka zdjęć. Jeśli mam być szczery to z tych dwóch aparatów wybrałbym jednak zdjęcia robione Canonem. Dlatego podsumowując uważam, że 300D wcale nie zawiódł. Gdyby kolega highpc miał wtedy w górach swojego Olka 8080 to też wcale lepiej by mu zdjęcia nie wyszły. Wszystko zależy od światła, ekspozycji, kadru. Zresztą co ja piszę, przecież każdy o tym wie W trudnych warunkach to nawet aparat za 30 tys. sobie nie poradzi.
    Mialem rowniez podobne problemy z fotkami w gorach. Udaje sie je dosc latwo korygowac blokada ekspozycji (*). Spot toto co prawda nie jest, ale jezeli dobrze pamietam, to chyba nieco inaczej mierzy swiatlo. W kazdym razie wystarczy nieco doswiadczenia i obserwacja ekspozycji (czas/przeslona), zeby okreslic kiedy dostaniemy pozadany efekt.
    Z drugiej strony, jak ktos chce aparat nacisnij-i-zapomnij to faktycznie kompakty moga byc nieco lepsze - to juz raczej kwestia gustu, a o tym sie nie dyskutuje.
    EOS 500N, EOS 350D
    CANON 28-80/3.5-5.6, CANON 18-55 II USM/3.5-5.6, SIGMA 70-300/4-5.6 MACRO, DB 40GB

Coś już napisał
    Miasto
    Inowrocław

Domyślnie

Dzięki Tytus i Vitez za rozszerzenie wątku o sklepie... szukam, gdyż kolega wraca we wrześniu z USA. Przywieść ma mi to i owo ja jednie mam podać link gdzie i co ma kupić :-)
    Canon EOS 300D

Początki nałogu Awatar krecio
    Miasto
    Piastów

Domyślnie

Jeśli jeszcze Was to inetersuje to proponuję poszukać tutaj :http://www.nextag.com/Digital_Camera...zBwzmainz5-htm
    pozdr.
    krecio

5D + 5D Mk III

Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011

Uprawnienia umieszczania postów