Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Canon EF-S 17-55 usterka zoom ?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar jacapa
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Dziś dotarł do mnie używany 17-50/2,8 i po pierwszym sprawdzeniu myśl, uszkodzony.
    Po szukajce trafiłem do tego wątku. Mam takie same niepokojące objawy , które jak wynika z postów powyżej to norma dla tego obiektywu. Kiedy zwiększam ogniskową jest w miarę ok. , ale zmniejszając w okolicy 25mm wyczuwam spory opór. Jeśli obiektyw jest skierowany w dół opór jest naprawdę duży. Po przekroczenie 20mm maleje.
    Im szybciej zmieniam ogniskową tym objawy mniej niepokojące.
    Po lekturze wątku odpuszczę serwis , choć już byłem zdecydowany jutro go odwiedzić.
    Obiektyw optycznie jest b.dobry jednak mechanicznie tylko trochę lepszy od kita.
    Jacek Paduszyński
    40D c 17-55/2,8, C 100/2,8L , C 70-300 IS 580 EXII, 2 x 420EX, Raynox , Kenko , WilliamOptics APO 660/6 , WilliamOptics APO 400/6 etc. astro

Początki nałogu Awatar GhostRider
    Miasto
    Tarnow - okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacapa Zobacz posta
    optycznie jest b.dobry jednak mechanicznie tylko trochę lepszy od kita.
    No to chyba jakąś zajechaną sztukę kupiłeś Mój ma trochę ponad dwa lata i nie mogę powiedzieć żeby występowało cokolwiek takiego. Sprawdzałeś przed zakupem?
    Nie bój się Żytniej, może jak raz się uda
    Moje zdjęcia na forum
    7d 17-35 18-135STM 35/2 50/1.8 85/1.8 100/3.5 70-200/4 580EXII
    http://jaceklosko.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    No to chyba jakąś zajechaną sztukę kupiłeś Mój ma trochę ponad dwa lata i nie mogę powiedzieć żeby występowało cokolwiek takiego. Sprawdzałeś przed zakupem?
    Nie bój się Żytniej, może jak raz się uda
    Ale 17-50/2,8 to raczej Tamron (się domyślam bo też niby jest niczego sobie) nieżeli Canon
    GG: 538295
    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Uprawnienia umieszczania postów