Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: Dylemat: zmiana systemu Olympus na Canon?

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar 2em
    Miasto
    Sosnowiec/Świętochłowice

Domyślnie

Abstrahuję od dostepności szkieł - ta jest bezkonkurencyjna na rzecz potentatów Ci N.
    O pełnej klatce nie mysle przede wszystkim ze względu na gabaryt (stąd też moje dylematy związane z 40d) i cenę - dla mnie astronomiczną.

Interesuje mnie przede wszystkim jakość obrazowania. Może jest ktoś kto miał kontakt z oboma systemami, chętnie bym poiczytał co na ten temat sądzi.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2em Zobacz posta
    O pełnej klatce nie mysle przede wszystkim ze względu na gabaryt (stąd też moje dylematy związane z 40d) i cenę - dla mnie astronomiczną.

Interesuje mnie przede wszystkim jakość obrazowania. Może jest ktoś kto miał kontakt z oboma systemami, chętnie bym poiczytał co na ten temat sądzi.
    poza systemem 4/3 jakość zdjęć nie zależy raczej od firmy, a raczej półki sprzętu i... wielkości matrycy
    nie wydaje mi się, żeby różnica Olympus - Canon 450D była jakaś astronomiczna
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    [...]
    nie wydaje mi się, żeby różnica Olympus - Canon 450D była jakaś astronomiczna
    Mówisz o całokształcie rozumiem, bo jeśli chodzi o samą jakość obrazka to myślę, że różnice 50D/450D są mało zauważalne.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uprawnienia umieszczania postów