Kolega coś chyba wszystkiego nie przeczytał. Ja żadnych mitów nie przekazuje, bo nawet nie miałem z nimi styczności. Ktoś mnie się pytał w czym przeszkadza mi kupienie dobrych szkieł do 50D. Tylko odpowiedziałem to, co sam dostałem w swoim wątku w odpowiedzi na moje pytanie (między innymi od kolegi). Że te szkła, które wybrałem marnują się na cropie i lepiej kupić nawet używane 5D. W moim przypadku co może przemawiać za FF to że bardziej foce blisko niż daleko znajdujące się drobiazgi (szczegóły). Więc jeśli ma tylko na tym polegać różnica między 50D a 5dMII to wole poczekać na tańszy nowy FF. Używanego body nie kupię bo nie mam nikogo zaufanego i w tym temacie chyba można się bardziej przejechać niż na używanych samochodach.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Osobiście jakoś nie odczułem nachalności w namawianiu na FF. Dobrze że są podawane najlepsze rozwiązania. Po to ludzie się pytają bo nie wiedzą, są nie pewni słuszności swoich tez.
Może to faktycznie denerwować jeśli jest to robione po złości lub widać że kogoś nie stać i od razu mówi mu się wydaj na sprzęt 10k bo inaczej to nie ma sensu focić. To może irytujące, zwłaszcza że można zrazić do fotografowania i skazywania ludzi tylko na małpki.