chodzi o to ze ja mam mocowanie ef-s wiec takie cos odpada...
ogolnie jakos malo sprzetu znajduje na mocowanie ef-s :/
chodzi o to ze ja mam mocowanie ef-s wiec takie cos odpada...
ogolnie jakos malo sprzetu znajduje na mocowanie ef-s :/
daltego zarzucilem tutaj komplet 3 pierscieni canona, ktore znalazlem... daja one calkiem niezle osiagi chyba..
mozna o jakiegos linka z testem tego sprzeta dostac?![]()
to szukaj na EF, pasujeZamieszczone przez nastier
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
czyli rozumiem, ze canona nie warto, a inne marki to strata czasu i hajsu. w takim razie co ?Zamieszczone przez McKane
ta sigma brzmi zachecajaco, anei moge znalezc tego w zadnym sklepie internetowym. znasz moze jakeigos linka z testem czy cos ?Zamieszczone przez McKane
Zamieszczone przez McKane
obecnie szukam czegos do 1000-1200zl![]()
Zamieszczone przez Riccardo
myslalme ze to nie pasuje... jak problwame z lustrzanki analogowej canona zamienic to sie nie dalo...
Ale probowales od EOSa (z AF + EF-M) czy od FD (bez AF)? Bo mocowanie FD nie pasuje, a EF jak najbardziej. Poczytaj grupe, w zasadzie wiekszosc grupowiczow ma szkla od analogowych lustrzanek.Zamieszczone przez nastier
Pozdrawiam
Riccardo
--
Fuji & Ricoh
Nie, to nie tak. Pierscienie innych firm (np: Kenko czy Soligor) dzialaja i sa OK w normalnych zastosowaniach. Problem moze sie pojawiac przy bardziej ekstremalnych zabawach (np laczenie z soba 6 pierscieni) ale to jak sadze na razie Ci nie grozi.Zamieszczone przez nastier
Fakt, przed obiektywem EF 100/2.8 macro miałem obiektyw Cosina 100/3.5, który z dedykowaną soczewką (w komplecie) dawał skalę 1:1. Jakość obrazu była naprawdę świetna. Mechanicznie nie jest to czołg ale bez tragedii.Zamieszczone przez maro25
Jak masz mało kasy, chcesz mieć dobra jakość obrazu to możesz śmiało brać!