Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Prace znanych autorow

Domyślnie Prace znanych autorow

Przed chwila B. Rymanowski rozmawial z fotografem Stanislawem Markowskim. Nie znalem Go wczesniej, zapragnalem poogladac jego zdjecia w internecie. Niestety, w internecie znalazlem sladowe ilosci. Podobny problem sie pojawil gdy chcialem poogladac zdjecia Marka Karewicza. O co chodzi? Dlaczego tak trudno znalezc zdjecia, ktorych autorem sa uznani fotografowie?

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaszt81 Zobacz posta
    Przed chwila B. Rymanowski rozmawial z fotografem Stanislawem Markowskim. Nie znalem Go wczesniej, zapragnalem poogladac jego zdjecia w internecie. Niestety, w internecie znalazlem sladowe ilosci. Podobny problem sie pojawil gdy chcialem poogladac zdjecia Marka Karewicza. O co chodzi? Dlaczego tak trudno znalezc zdjecia, ktorych autorem sa uznani fotografowie?
    Bo w internecie kradną .

Możesz zapytać samych autorów (telefon, email):
    http://www.zpaf.pl/pl/content/zpaf/c...law,markowski/
    http://www.zpaf.pl/pl/content/zpaf/c...k%20,karewicz/

Wydaje mi się, że dla tych akurat autorów internet może być po prostu medium o niskim priorytecie, stąd brak prac czy nawet własnej strony WWW.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Otarło mi się o uszy, że Marek Karewicz sprzedał swoje archiwum lub jego część. Nie interesowałem się się tym specjalnie tak, że może być to tylko plotka. Przesiaduje chyba codziennie w jednym z bardziej znanych warszawskich klubów jazzowych. Jak z nim kiedyś rozmawiałem to wspominał coś o tysiącu okładek do płyt. Jak ktoś ma taki dorobek to „na grzyb” mu strona? Zauważyłem taką tendencję, że fotografowie sprzedający wydruki bądź zdjęcia nie posiadają stron w internecie i są powściągliwi w umieszczaniu zdjęć na innych stronach.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Strony pana Marka Karewicza, czy też jego prac w internecie nie widziałem. Za to miałem w ręku piękny album z jego pracami.

Domyślnie

cholera, dla potomnosci. Wiem, ze kradna bo mi pare dni temu ukradli zdjecie. Z galerii we flashu ktos zrobil zrzut ekranu i w dodatku wykadrowal tak, ze mi sie flaki przewracaja

Jest ksiazka ze zdjeciami pana Marka, bylem tez na wystawie jego prac w Slupsku. Niestety, jak jest z wystawami kazdy wie Annie Leibovitz tez nie ma strony. Dziwne to wszystko

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomaszt81 Zobacz posta
    Wiem, ze kradna (...) Dziwne to wszystko
    Jak dla mnie nie. Ktoś ma nazwisko, dorobek, uznanie, popyt, to po co ma się narażać?

Domyślnie

eeee, to tak jakby muzycy mieli nie miec swoich stron, bo ktos sciagnie ich muzyke. Np myspace czy costam. Bez przesady, jak ktos chce to i tak znajdzie sposob. Np Jan Bebel ma swoja strone

Domyślnie

czesto dzieje sie tak, ze ci znani fotografowie ograniczja dostęp do swoich zdjęć bo pieczę nad nimi sprawuje agencja dla której pracują i de facto to ona zabrania rozpowszechniania ich w sieci z wiadomych powodów.
    często jednak jest tam, że fotograf sam nie chce upubliczniać swojego prywatnego dorobku.
    Np. nigdzie w sieci nie znajdziecie strony Nan Goldin.

Uprawnienia umieszczania postów