Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Awaria czytnik CF canon 400d!!! POMOCY

sebek2299
    Guest

Unhappy Awaria czytnik CF canon 400d!!! POMOCY

Witam! kupilem wczoraj canona 400d i wszytko bylo ok do dzis! moj brat zle wlozyl karte sd i jeden pin wcisnal sie do srodka!! i teraz nieczyta karty!! co mam zrobic????????? Prosze o szybka pomoc! czy dam rade naprawic to sam?? jest jakas mozliwosc wyciagniecia tego pinu?? jestem za granica i niemam zbytnij mozliwosci skorzystania z serwisu!!! PROSZE O POMOCCCC Z gory bardzo dziekuje!!! pozdrawiam!

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebek2299 Zobacz posta
    Witam! kupilem wczoraj canona 400d i wszytko bylo ok do dzis! moj brat zle wlozyl karte sd i jeden pin wcisnal sie do srodka!! i teraz nieczyta karty!! co mam zrobic????????? Prosze o szybka pomoc! czy dam rade naprawic to sam?? jest jakas mozliwosc wyciagniecia tego pinu?? jestem za granica i niemam zbytnij mozliwosci skorzystania z serwisu!!! PROSZE O POMOCCCC Z gory bardzo dziekuje!!! pozdrawiam!
    Wygiął pin czy go wbił do środka jak wbił to tylko serwis, jak wygiął to możesz próbować sam prostować Fajnego masz brata ;P

sebek2299
    Guest

Domyślnie

Wcisna go do srodka!!! A nie da sie rozebrac aparatu i wsadzic zpowrotem pin??? bo pewnie serwis ostro skasuje ze mnie tym bardziej ze nie mieszkam w polsce!!!! MASAKRA!!!!

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jezeli juz to karte CF, na forum byly podobne watki, w serwisie wymienia Ci cale gniazdo pamieci (za ok. 300zl), a jezeli posiadasz zdolnosci manualne to mozesz rozebrac aparat i sprobowac naprawic pin lub wymienic gniazdo na inne, z czytnika kart CF.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Domyślnie

Idź jak najszybciej tam gdzie kupiłeś i mów że tak było :P

A tak poważnie to jak można jeden jakiś pin wdusić ? Musiało być coś nie tak, jeśli troche wystaje to pinceta albo szczypce małe i jechane... ale nie wiadomo czy sytuacja się nie powtórzy.
    GG: 538295
    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Serwis i to na koszt brata!!! Przecież on Ci zepsuł aparat. Nie sądzę - jeżeli nawet uda Ci się wyciągnąć pin, żeby to działało. Musiał byś go jakoś umocować, żeby nie wcisnął się jeszcze raz przy pierwszym włożeniu karty - bez rozkręcania aparatu raczej nie będzie to możliwe, a to się wiąże z utratą gwarancji. Chyba nie warto... A brat... cóż, za błędy trzeba płacić.

Uprawnienia umieszczania postów