Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: [misieek] Żoncia...

Mieszany widok

Domyślnie [misieek] Żoncia...

1.
    2.
    3.
    4 - jeśli możecie nie zwracać uwagi na rzeczy po prawej to będę dźwięczny dopiero w domu je na foto zobaczyłem... można to podpiąć pod kiepski wyświetlacz w 40D? :-P.
    5.
    6.
    7.
    8.
    9.
    GG: 538295
    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Unikaj sesji w ostrym sloncu,
    chmura Twoim przyjacielem jest

Rozmawiaj z modelka (zona) w trakcie,
    zarejestruj ciekawe emocje, cos innego.
    Wiekszosc zdjec ma ten sam usmiech, pozy podobne.
    Niech sie rozluzni, Ty rowniez

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misieek Zobacz posta
    4 - jeśli możecie nie zwracać uwagi na rzeczy po prawej to będę dźwięczny dopiero w domu je na foto zobaczyłem... można to podpiąć pod kiepski wyświetlacz w 40D? :-P.
    Nie można - bo powinieneś to zauważyć już w wizjerze, przed naciśnięciem spustu migawki. LCD w aparacie ma się nijak do tego, co widzisz w wizjerze (no chyba że zawsze Liveview używasz? co w ostrym słońcu byłoby misją samobójczą...). Można to podpiąć pod pośpiech/gapiostwo fotografa co najwyżej .

Domyślnie

No Vitez masz racje - bez dwóch zdań. LV raz użyłem przy teście obiektywu.
    Twierdzę że LV bez obrotowego wyświetlacza jest zbędne?
    SPRZEDAM: EF85/1.8 + marumi UV (1300zł), EX430 (850zł). 6-7 msc gwarancji, stany idealne sklepowe. Bardzo rzadko używane

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

8 mi się nie podoba-coś kolory nie takie,

a tak jak któryś z kolegów pisał powyżej, zdjęcia w słońcu śmierdzą...
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misieek Zobacz posta
    No Vitez masz racje - bez dwóch zdań. LV raz użyłem przy teście obiektywu.
    Twierdzę że LV bez obrotowego wyświetlacza jest zbędne?
    A teraz konkretniej - zamiast pokazywać niedorobione zdjęcie, na którym wiesz, że są błędy i z góry za nie przepraszasz - daruj sobie. Zrób kolejne, lepsze, bez takich błędów, których jesteś świadom w momencie publikacji.
    Po co się śpieszyć z wystawianiem niedopracowanych zdjęć? Masz całe życie i kilkadziesiąt lat fotografowania przed sobą - spokojnie zdążysz zrobić podobne ale poprawione ujęcie .
    Nie zauważyłeś tobołów to weź żonę jeszcze raz na spacer i zrób poprawkę. Nikt Ci nie każe akurat tego zdjęcia, akurat np do końca tego tygodnia opublikować. Fotografujesz tylko dla siebie, więc spokojnie masz mnóstwo czasu by robić to porządnie i z głową i w razie potrzeb powtarzać nieudane ujęcia... przecież to nie reporterka, tylko spacerówki.

Dalej:
    Zwracaj uwagę nie tylko na obiekt fotografowany ale też i na pierwszy czy dalsze plany. To co mi się wbija w oko na zdjęciach 1,2,5 niezbyt mi się podoba.
    Kolory... porównaj zdjęcia 7 i 8 i powiedz skąd taka różnica? Pewnie akurat chmurka się pojawiła.
    Światło... w takim świetle modelka mruży oczy. Nie zawsze dodaje to uroku. Ja na spacery fotograficzne wybieram lekko pochmurną pogodę. Pomóc ewentualnie mogą też zdjęcia w cieniu ale tak, byś i Ty był w cieniu.
    Strój... no OK, jest spacerowy, ale bardziej bym tu widział przewiewną bluzkę z dekoltem i bez szarfy skracającej szyję.
    O prostowaniu pleców i wciąganiu brzucha nie wspomnę bo to chyba jeszcze nie ten etap pozowania

Bywalec Awatar sail0r

Domyślnie

zawsze mozesz wykadrowac inaczej w obrobce i bedzie ok, ostatnie i cz/b fajne...
    S45 user

Coś już napisał
    Miasto
    Lodzkie

Domyślnie

Mnie podoba się jedynie zdjęcie nr 7 i 4 gdyby nie te toboły z prawej. Ogólnie kolory poszły w las

Domyślnie

Uwagi wezmę oczywiście do serca, ale:

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To oczywiście ^10
    Ostatnio edytowane przez misieek ; 18-04-2010 o 22:07 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

o poznaje Bydgoszcz :] to poprawione bez plecaka najlepsze z całego setu, bo tak jak wyzej zwrocono uwage, powtarza sie poza modelki.
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów