NIe jest on ani jaśniejszy ani ciemniejszy na tle innych tego sortu szkieł. U niego zaczyna się co prawda od 3.5 przy 28mm, ale przy 80mm będzie tak samo ciemny jak wymieniony przez Ciebie Canon.
NIe jest on ani jaśniejszy ani ciemniejszy na tle innych tego sortu szkieł. U niego zaczyna się co prawda od 3.5 przy 28mm, ale przy 80mm będzie tak samo ciemny jak wymieniony przez Ciebie Canon.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
No tak, rzeczywiście- przecież soligor zaczyna się od 28 .Zamieszczone przez Robson01
Kurcze, mam teraz straszny dylemat- z jednej strony chciałbym kupić coś lepszego, ale w tej chwili moja sytuacja finansowa nie pozwala mi na to. Nie mogę też za bardzo czekać bo chodzi mi o odliczenie podatku i zakup musze zrobić jeszcze w tym miesiącu. Jeżeli któryś z szacownych forumowiczów handluje obiektywami z fakturami
to proszę o szybki kontakt na priv.
Pomysl sobie ze obiektyw nie kupujesz na pare miesiecy, nawet nie na rok - wydaj pieniadze raz a dobrze i kup jakis porzadny, ktory psluzy ci pare lat.
Nie ma co sie spieszyc i naciskac z powodu odliczenia podatku. 300zl do odliczenia to nie az tak wielka kwota w porownaniu do jakosci kilku tysiecy zdjec ktore mozesz zrobic przez pare lat lepszym obiektywem.
Wg mnie powinienes darowac sobie pospiech i dozbierac na cos co ci pare lat posluzy a nie cos, co po pierwszych zdjeciach moglbys miec ochote wyrzucic. A i ze sprzedaza takiego bylby problem.
Kto wydaje pieniadze w pospiechu ten najczesciej placi dwa razy.