Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Najbliższe jakościowo szkło...

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Miałem jakiś czas temu możliwośc pobawienia sie na swoim body (EOS 10D) obiektywem EF 24-70/2.8 USM L i przyznam że sie załamałem kompletnym brakiem ostrości przy pełnym otworze. Pewnie co poniektórzy zaraz mnie zlinczują ale uwierzcie że na zdjęciach które były robione przy czasach wykluczających poruszenie nigdzie w kadrze po prostu nie było śladu ostrości.
    Po prostu trafiles na wadliwy egzemplarz - bylo o tym na forum.
    A ze wlasciciel nie chcial tego przyjac do wiadomosci - gdyby mial porzadnego sprzedawce to by przyjal do wiadomosci i wymienil... a ze wydal pewnie kupe kasy w USA i tylko drży by nie musiec tam odsylac to broni szkla

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janek___
    Sugerujesz, ze Sigmy, ktore napisalem moga nie byc kompatybilne chociazby z Canonem 350D?

Pozdrawiam
    Janek
    Nie, ale nie ma gwarancji że będa kompatybilne z kolejnymi body Canona.
    Rozumiem że teraz się uśmiechniesz i powiesz że nie zamierzasz zmieniać bodyy. To złudne. Ja bardzo się zdziwiłem kiedy po przesiadce z EOS 1N na cyfrę w mojej Sigmie 300/4 nie tylko nie działał AF ale nawet przysłona!
    I tak musiałem się z nia rozstać.

Podobnie wyglądałą rzecz z lampą Metz 54-MZ3. Świetna w analogu ale przy cyfrze były problemy z pracą z softboxem.

Obiektywy Tamrona sa pod względem kompatybilności lepsze od Sigmy. Nie słyszałem o takich problemach, w każdym razie nie na taką skalę jak u Sigmy.

Pozdrawiam

Janek___
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Rozumiem że teraz się uśmiechniesz i powiesz że nie zamierzasz zmieniać bodyy. To złudne.

Wcale sie nie smieje. Zdaje sobie sprawe z tego, ze kiedys bede zmuszony zmienic body, bo technika caly czasi idzie do przodu, a ceny- powli ale jednak w dół (ceny body)

Dzięki za głos w dyskusji
    Janek

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

Janek______ też mam tamrona 28-75 i wcale nie żałuję - szkiełko bardzo dobre, a cena jak piszesz spada i można kupić już za mniej niż 1300 zł
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Po prostu trafiles na wadliwy egzemplarz - bylo o tym na forum.
    A ze wlasciciel nie chcial tego przyjac do wiadomosci - gdyby mial porzadnego sprzedawce to by przyjal do wiadomosci i wymienil... a ze wydal pewnie kupe kasy w USA i tylko drży by nie musiec tam odsylac to broni szkla
    Tez tak myślę

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów