Strona 41 z 53 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 521

Wątek: [test] SAMYANG 14mm f/2.8 ED AS IF UMC

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patric89 Zobacz posta
    Co w takim razie z ustawianiem ostrości. Lepiej kupić wersje nikonowską i mieć potwierdzenie ostrości czy matówkę (jaką EG-s, EG-d).
    różnica w cenie niewielka. Jak będzie szybciej i wygodniej. Dodam, że nigdy nie miałem matówki do ręcznego ostrzenia na cyfrze. Jedyna przygoda z moim ręcznym ostrzeniem to yashica 35 gsn, szło mi to w miarę sprawnie i szybko. Przy 14mm będzie chyba jeszcze łatwiej (w yashice było 45mm)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedno pytanie.
    Czy użytkownicy którzy kupili wersję z potwierdzeniem od Pan Cichego są zadowoleni?
    dziękuję Tomba za odpowiedź. Ponawiam moje pytanie. Czy lepiej potwierdzenie czy matówka?
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patric89 Zobacz posta
    dziękuję Tomba za odpowiedź. Ponawiam moje pytanie. Czy lepiej potwierdzenie czy matówka?
    Sporo chyba zależy od tego czy w pełni ufasz swoim oczkom oraz to czy bedziesz mial inne manualne szkla. Matowka zalatwi sprawe wielu szkiel ale potrzebuje twojego oczka. Potwierdzenie ozwala na pewnosc przy slabszym wzroku.

Początki nałogu Awatar patric89
    Miasto
    Kraków / Tarnobrzeg

Domyślnie

Raczej nie planuję w przyszłości żadnych innych szkieł manualnych. Chyba zdecydują się na zestaw od P. Cichego w wersji do nikona z potwierdzeniem AF
    5d II | 6d | S14 2.8 | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EXII x2

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Ponawiam pytanie czy może ktoś dysponuje fotkami z tego szkiełka na cropie z ślubów. Mogą też być inne, które pokazują jak szeroko jest na cropie?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Ponawiam pytanie czy może ktoś dysponuje fotkami z tego szkiełka na cropie z ślubów. Mogą też być inne, które pokazują jak szeroko jest na cropie?
    podpinam się pod pytanie/prośbę

Dopiero zaczyna Awatar JaroW
    Miasto
    Świdnica

Domyślnie

Wszystkie zdjęcia w tym poście LINK są z 40D+S 14 na f 4 (chyba, jeśli dobrze pamiętam)

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ktoś się orientuje, jak się sprawuje ten obiektyw przy fotografii w podczerwieni? Filtr mam w puszce włożony, tylko czy mi nie będzie robić*hot-spotów ani innych dziwactw. Z tego, co widziałem, na skali nie ma czerwonej kropy do ustawienia ostrości, ale bez tego obyć by się dało.

Pozdrawiam.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

A ja mam trywialne pytanie, na które nie zdołałem wygooglać odpowiedzi - czy Samyang 14 mm współpracuje z analogowymi EOSami?

Nie chodzi mi oczywiście o pasowanie obiektywu do aparatu, ale o nieszczęsny przełącznik w starszych EOSach, powodujący zawieszanie się aparatu z obiektywem bez elektroniki/dandeliona. Niby starsze cyfrowe EOSy też go miały, więc teoretycznie Samyang powinien go nie przełączać - ale mam adapter bagnetowy Nikon/EOS, który niestety w aparatach z przełącznikiem nie działa (no chyba, żeby dandelion dokleić lub spiłować jeden z rygli).

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    Na f/5.6 i w górę to szkło jest bardzo dobre.

A jak wygląda u Was na f/2.8 ? U mnie pojawia się jakaś kicha w centrum kadru (takie halo wokół każdego jaśniejszego elementu), na brzegach jest OK.

Pozdrawiam,
    Poozon

Strona 41 z 53 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów