Strona 33 z 53 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 521

Wątek: [test] SAMYANG 14mm f/2.8 ED AS IF UMC

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Hmmm,

Nie uzywam LR więc niestety w kwestii tego programu opieram się na domysłach. LR i ACR to prawie to samo więc podejrzewam, że profile rzadza się tymi samymi regułami
    Fajnie, że napisałeś tego tasiemca tylko, że właśnie w Lightroomie jest jakiś problem. Parę postów wyżej piszę, że po wgraniu pliku w odpowiednie katalogi w ACR działa wszystko OK a w Lightroomie nie.

Jeśli jest więc osoba, która się z tym uporała (nawet w sposób młotkowy) to proszę o informację.

pzdr,

ZbyszekK
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Czy ja muszę koniecznie mieć CS5, czy wystarczy mieć LR 3.2?
    Nie mam żadnego z katalogów, o których piszecie
    Uruchom wyszukiwanie plików *.lcp (rozszerzenie profili) i może wtedy znajdziesz ten katalog?
    Problem jednak leży w Lightroomie (patrz mój post powyżej).

pzdr,

ZbyszekK
    Ostatnio edytowane przez zeralda ; 15-09-2010 o 09:21 Powód: Automerged Doublepost
    5DMkII; 17-40L; 24-105L; 35L; 50/1,4; 85/1,8; 70-200/2,8L; Samyang 14/2,8; 580EXII; 580EX, Sb-28; Pixel TR-332; YN RF-602...
    http://zbigniewkrawczyk.wordpress.com

marpio
    Guest

Domyślnie

przykład zdjęcia pod ostre światło - bez grzebania

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    dobrze, że nie ma w nim elektroniki, bo 40D jest trochę uszczelniony, obiektyw nie, a warunki śniegowe i wilgoć trochę go pomoczyły, ale drepta dalej.
    Ostatnio edytowane przez marpio ; 17-09-2010 o 12:36 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Ostatnio jak kręciliśmy z kumplem troche filmu na tym Samym i 5DII to zauważyliśmy, że po przymknięciu przysłony w słoneczny bezchmurny dzień (tzn takie lekkie, wysoko na niebie rozwiane obłoczki były, nic więcej) to obiektyw zachowywał się dosłownie tak, jakby miał nakręcony filtr polaryzacyjny albo i jakąś szarą połówkę. Ciekawe to bardzo. Niebo zrobiło się ciemnoniebieskie, te zwiewne chmury mocno wybiło do bieli, a co lepsze, cała przestrzeń od horyzontu w dół była poprawnie naświetlona.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Domyślnie

Kupiłem tego samjanga z bagnetem pod Canona, czy jest jakaś przejściówka do Canona na potwierdzanie ostrości czy tylko pod Nikon/Canon?

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

a ja nie zdąrzyłem się pobawić śrubką pod gumą i ostrzenie na ok 2-3m osiągam już przy pierscieniu ustawionym na ok 0.8m szczerze, to mocno wq...jące, bo z jednej strony nie chciałbym grzebać w nim sam a z drugiej prawie codziennie mam zdjęcia i ciężko go odesłać na gwarancji.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir Zobacz posta
    Kupiłem tego samjanga z bagnetem pod Canona, czy jest jakaś przejściówka do Canona na potwierdzanie ostrości czy tylko pod Nikon/Canon?
    przejściówki Canon-Canon nie ma :P
    spróbuj kupić chipa na Allegro (potwierdzenie ostrości) i przykleić do obiektywu
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    spróbuj kupić chipa na Allegro (potwierdzenie ostrości) i przykleić do obiektywu
    Dzięki za odpowiedź.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    Jak nie ma jak są..
    Mam nawet 3 szt., sprzedawali w komplecie.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Jak nie ma jak są..
    Mam nawet 3 szt., sprzedawali w komplecie.
    Z potwierdzeniem ostrości?
    Na allegro znalazłem taki chip http://allegro.pl/chip-dandelion-do-...202627559.html może być?

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    a ja nie zdąrzyłem się pobawić śrubką pod gumą i ostrzenie na ok 2-3m osiągam już przy pierscieniu ustawionym na ok 0.8m szczerze, to mocno wq...jące, bo z jednej strony nie chciałbym grzebać w nim sam a z drugiej prawie codziennie mam zdjęcia i ciężko go odesłać na gwarancji.
    Przepraszam nie czytałem całego tematu ,czy mam rozumiec że w tym obiektywie po ustawieniu pierścienia na 2m ostrośc będzie na innej odległości ?

Strona 33 z 53 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów