Pokazuje 00 i nic nie pika
No to jest raczej zle wklejony. Sam chip przylozony do stykow body - bez obiektywu - dziala ? Pewnie chipy sa za cienkie albo obiektyw w tym miejscu jest inaczej wyprofilowany i chip nie dotyka do obiektywuInnej opcji nie ma zeby manualny obiektyw generowal dziwne sily, ktore powoduja ze chip z nim nie dziala
![]()
Problem w tym, że przyłożony do styków body też nic nie pokazuje. Dzwoniłem do firmy, która mi go sprzedała na Allegro i twierdzą, że sprawdzają przed wysyłką specjalistycznym sprzętem. Na moje pytanie czy przyłożony powinien cokolwiek pokazywać odpowiedzieli, że nie powinien nic pokazywać! Zdziwiło mnie to bardzo ale zapierają się, że tak ma być. Firma FunkyFotos (3996) *
Canon, kilka szkieł :-)
Ja wklejałem mojego do S 85 f/1.4 miałem podobny problem- okazało sie (tak jak Tezet sugeruje) że był za cienki - zamocowałem na 2 wartstyw taśmy piankowej obustronnej - od tej pory śmiga bez problemów. To że przyłożony do styków nic nie pokazuje jest co najmniej dziwne. Przesłona powinna być.
5Dmk2,300D,S8,S85,Tokina12-24,c17-40,c50/1.4, c580mk2, c580mk1,Nissin di622,Kit
Potwierdzenie ostrości fajna sprawa, tylko czy w tym Samym ma sens?
Od niedawna posiadam to szkło i w sumie nie waham się - dokupić dandeliona i przymocować, czy nie?
Póki co to widzę, że problemy są w ogóle z zamocowaniem...
Airhead, Tomzozo, będę czekał na informacje o waszym boju z czipem...
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
"waham się" miało być, a nie "nie waham się"
Ostatnio edytowane przez AMMarshall ; 25-10-2010 o 13:46 Powód: Automerged Doublepost
W tym szkiełku ma, niby GO duża, ale zakres ustawienia ostrości spory, co zresztą widać ostrząc na LV.
Jeśli już się ma szkiełko z mocowaniem C, to można ryzykować, chociaż skutki różne. A jeśli ktoś zamierza kupić, to polecam się nie bawić w klejenie tylko kupić z profesjonalną przelotką z potwierdzeniem AF.
O obiektywach wiem prawie wszystko
A ja w maju kupiłem własnie z mocowaniem canona i kilka tygodni temu dokupiłem chipa za 99zł...tego najdroższego który daje się programować...pierwsze co zrobiłem to właśnie przyłożenie do styków body -okazało się że jest sprawny - potem mocowanie na taśme dwustronną z wykorzystaniem podkładki z kawałka starej karty bankomatowej...cała operacja trwała 15 minut i mam potwierdzenie ostrości które myślę że watre jest tej ceny...zrobiłem tym klilkaset zdjęc i wszystko działa jak należy, nawet odpinam szkło przy włączonym body czego się na początku obawiałem ale kilka razy się zapomniałem i nic się nie stało.