Strona 25 z 53 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 521

Wątek: [test] SAMYANG 14mm f/2.8 ED AS IF UMC

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

A ja kupiłem i jestem mega zadowolony, w sumie jak miałbym wybierać miedzy fishem a tym szkiełkiem to wole to, dlatego Falcona 8mm właśnie sprzedaje, jak ktoś zainteresowany to zapraszam na all..
    5D|5DmkII|14|35L|50|85|420EZ|580EXII|Velbon600R|No va200|CF30GB|

pytający
    Guest

Domyślnie

Witam.
    Sorry, ale wpadłem tu jako inny systemowiec w celu poczytania o tym szkiełku i ...

nie sprawdzałem pozostałych linków, a na tych fotkach co są w wątku, nie widać exifu, jednak "zadziwiająco" radzi sobie ta puszka z odczytem danych obiektywu, lub autor z doborem zdjęć do postu ...

Pozdrawiam

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pytający Zobacz posta
    nie sprawdzałem pozostałych linków, a na tych fotkach co są w wątku, nie widać exifu, jednak "zadziwiająco" radzi sobie ta puszka z odczytem danych obiektywu, lub autor z doborem zdjęć do postu ...
    to nie jest zadziwiajace, jesli poczyta sie jak dziala adapter z bagnetu/wkretu obcego na EOS. i chyba od tego proponowalbym zaczac, zamiast od smrodzenia takimi glupimi gadkami...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Dokładnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pytający Zobacz posta
    Nie ma to jak wpaść jak filip z konopii i zadziwiająco zabłysnąć wiedzą
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    to nie jest zadziwiajace, jesli poczyta sie jak dziala adapter z bagnetu/wkretu obcego na EOS. i chyba od tego proponowalbym zaczac, zamiast od smrodzenia takimi glupimi gadkami...
    Akustyk, z adapterem to akurat pokazuje ogniskową 14mm Testowe szkiełko to po prostu manual z mocowaniem Canon.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 01-06-2010 o 09:19 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Akustyk, z adapterem to akurat pokazuje ogniskową 14mm Testowe szkiełko to po prostu manual z mocowaniem Canon.
    no to duzy plus dla cipkowcow, ze zrobili tak jak nalezy pod ten obiektyw. moj adapteros do OM-a ma na stale wklepane EF 50/1.8, co akurat jest mi bardzo na reke
    www albo tez flickr

Domyślnie

Zanabyłem ten programowalny adapter - http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...E:L:OU:PL:1123

i ogolnie byloby ok (2cm backfocus na pelnej dziurze), gdybym nie zaczal robic mikroregulacji. W tej chwili nie daje rady ustawic wartosci ktora by dawala ten sam BF co na początku (chociaż tyle). Miał ktoś z tym do czynienia?
    Muszę dodać - ustawienia mikroregulacji zarówno najmniejsza (01) jak i najwyższa(31) daje praktycznie ten sam olbrzymi BF :/ Najchętniej bym go zresetował :/
    Ostatnio edytowane przez d'plus ; 04-06-2010 o 20:31 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no to duzy plus dla cipkowcow, ze zrobili tak jak nalezy pod ten obiektyw. moj adapteros do OM-a ma na stale wklepane EF 50/1.8, co akurat jest mi bardzo na reke
    Nikt nic nie zrobił, adaptery przeprogramowuję sam.
    Cytat Zamieszczone przez d'plus Zobacz posta
    Zanabyłem ten programowalny adapter - http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...E:L:OU:PL:1123

i ogolnie byloby ok (2cm backfocus na pelnej dziurze), gdybym nie zaczal robic mikroregulacji. W tej chwili nie daje rady ustawic wartosci ktora by dawala ten sam BF co na początku (chociaż tyle). Miał ktoś z tym do czynienia?
    Muszę dodać - ustawienia mikroregulacji zarówno najmniejsza (01) jak i najwyższa(31) daje praktycznie ten sam olbrzymi BF :/ Najchętniej bym go zresetował :/
    Trudno powiedzieć, powinno się dać wyregulować, chociaż ten adapter wygląda troche inaczej od tych, co ja mam.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 04-06-2010 o 23:15 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Też masz regulację w zakresie 01-31? Jeśli tak to co oznaczają te wartości - która strona to zwiększanie BF, a która FF, a jeszcze która jest wartością neutralną?
    hm.. zaczałem ustawiać ostrość w pewnej odległości od focus test charta i jakby się udało. Moja wartość to 23. W dużym zbliżeniu mi się nie udawało tego zgrać.
    Ostatnio edytowane przez d'plus ; 05-06-2010 o 10:00 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

po przeczytaniu 25 stron zdecydowałem sie na to szkiełko
    nie ma co juz czytac tylko brac i cwiczyc
    p.s.
    Rady odnośnie programów korekcji... bardzo poprosze

Strona 25 z 53 PierwszyPierwszy ... 15232425262735 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów