A ja kupiłem i jestem mega zadowolony, w sumie jak miałbym wybierać miedzy fishem a tym szkiełkiem to wole to, dlatego Falcona 8mm właśnie sprzedaje, jak ktoś zainteresowany to zapraszam na all..
A ja kupiłem i jestem mega zadowolony, w sumie jak miałbym wybierać miedzy fishem a tym szkiełkiem to wole to, dlatego Falcona 8mm właśnie sprzedaje, jak ktoś zainteresowany to zapraszam na all..
5D|5DmkII|14|35L|50|85|420EZ|580EXII|Velbon600R|No va200|CF30GB|
Witam.
Sorry, ale wpadłem tu jako inny systemowiec w celu poczytania o tym szkiełku i ...
nie sprawdzałem pozostałych linków, a na tych fotkach co są w wątku, nie widać exifu, jednak "zadziwiająco" radzi sobie ta puszka z odczytem danych obiektywu, lub autor z doborem zdjęć do postu ...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 01-06-2010 o 09:19 Powód: Automerged Doublepost
O obiektywach wiem prawie wszystko
Zanabyłem ten programowalny adapter - http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...E:L:OU:PL:1123
i ogolnie byloby ok (2cm backfocus na pelnej dziurze), gdybym nie zaczal robic mikroregulacji. W tej chwili nie daje rady ustawic wartosci ktora by dawala ten sam BF co na początku (chociaż tyle). Miał ktoś z tym do czynienia?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Muszę dodać - ustawienia mikroregulacji zarówno najmniejsza (01) jak i najwyższa(31) daje praktycznie ten sam olbrzymi BF :/ Najchętniej bym go zresetował :/
Ostatnio edytowane przez d'plus ; 04-06-2010 o 20:31 Powód: Automerged Doublepost
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 04-06-2010 o 23:15 Powód: Automerged Doublepost
O obiektywach wiem prawie wszystko
Też masz regulację w zakresie 01-31? Jeśli tak to co oznaczają te wartości - która strona to zwiększanie BF, a która FF, a jeszcze która jest wartością neutralną?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
hm.. zaczałem ustawiać ostrość w pewnej odległości od focus test charta i jakby się udało. Moja wartość to 23. W dużym zbliżeniu mi się nie udawało tego zgrać.
Ostatnio edytowane przez d'plus ; 05-06-2010 o 10:00 Powód: Automerged Doublepost
po przeczytaniu 25 stronzdecydowałem sie na to szkiełko
nie ma co juz czytac tylko brac i cwiczyc
p.s.
Rady odnośnie programów korekcji... bardzo poprosze