Strona 22 z 53 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 521

Wątek: [test] SAMYANG 14mm f/2.8 ED AS IF UMC

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Zastanawiam sie nad wymiana 17-40 na Samyanga, ktos ma jakies zdecydowane za i przeciw? ..
    Też takie myśli chodzą mi po głowie. Niestety nie znam nikogo z samyangiem żeby popróbować. Wciąż obawa przed tym ostrzeniem Jeśli przekonałbym sie że nie ma z tym problemu to sprzedaje 17-40. Miłabym szkło do ślubów a i też do krajobrazu bo do tego głównie służy mi teraz 17-40 . Tylko pozostaje sprawa polara, hmm

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Patrząc na ceny walut nie należy spodziewać się w branży spadków w najbliższym czasie. Ale póki co napisz na PW, może ci coś ciekawego zaproponuję
    Próbowałem - wyczyść skrzynkę :-D To odezwij się. Ja jestem otwarty na wszelkie propozycje ;-)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Na minus na pewno brak AF, ale przy takiej ogniskowej GO i tak jest b. duża.
    O wykonanie się nie martw. Co prawda w porównaniu do twojego L, Samyang wypada słabiej, co nie oznacza, że jest z nim coś nie tak. Nie można stosować filtrów.. dla jednych wada, innym nie przeszkadza. Wagowo i rozmiarami jak konkurencja, malutki to on nie jest
    Decyzja należy do Ciebie.

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

ja właśnie jestem przed dylematem-co wybrać... S14 2.8 czy może C 17-40......

poczekam, aż napiszecie coś co mnie przekona (albo dla S albo dla C)
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Kup canona bo jak nie, zrobimy Ci ze szwagrem wjazd na kwadrat i damy klapsa w dziąsło. Przekonany?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cześć !

Czy ktoś mógłby pokazać zdjęcia nocnego,
    bezchmurnego nieba z Samyanga 14/2.8 ?

Ewentualnie tylko do tego byłby mi potrzebny ten obiektyw,
    a wszędzie tylko architektura i takie tam widoczki...

Ja potrzebuję nocne niebo ! z księżycem i bez,
    też z innymi źródłami mocnego światła z boku, żeby flary ocenić...

mam Tamrona 14/2.8 i chciałbym wiedzieć, czy Samyang
    jest pod tym względem lepszy, i pozbyć się Tamrona,
    czy gorszy, i jednak Tamrona sobie zostawić

Za to jeśli ktoś chce zdjęcia z Tamrona - służę.

pozdro !
    Witek

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    ja właśnie jestem przed dylematem-co wybrać... S14 2.8 czy może C 17-40......
    Miałem ze 2 lata 17-40, teraz ze dwa kolejne mam 16-35. Od trzech tygodni uczę się samyanga. Jak nie potrzebuję szybkich zdjęć, to 16-35 leży w torbie i zarasta kurzem. Może to Cię przekona.
    W piątek i sobotę bawiłem się S przy zabawach weselnych. Potrzeba trochę wprawy, ale przy niektórych zdjęciach jest naprawdę niezastąpiony.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    [...]
    W piątek i sobotę bawiłem się S przy zabawach weselnych. Potrzeba trochę wprawy, ale przy niektórych zdjęciach jest naprawdę niezastąpiony.
    Zdaje sobie sprawe ze S 14mm i Canon fisheye 15mm to dwa inne szkla, ale ze nie mialem okazji szerzej ich sprawdzic czy jest sens posiadania obu? Mam mieszane uczucia, a chcialbym w tym tygodniu wymienic wlasnie 17-40 na S14.
    Dzis jednak rano "przypomnialem" sobie o fish'u Canona.

Ogniskowa bardzo zblizona, oba sa jasne, af w Canonie pewnie przydatny, ale.. no wlasnie..
    Obawiam sie ze jedno z nich tez zacznie zarastac kurzem po jakims czasie, pytanie wlasnie - ktore . Przegladam i przegladam zdjecia z obu, oczywiscie zastosowania inne, oczywiscie mozna sie pokusic o prostowanie z fisha, ale to w koncu nie po to takie szklo sie kupuje..

Gdybys Oskarkowy cos wkleil od siebie z ostatnich imprez - z Samyanga, cos z wieczornego focenia, cos z lampa lub przy slabym swietle, bylbym wdzieczny.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    Gdybys Oskarkowy cos wkleil od siebie z ostatnich imprez - z Samyanga, cos z wieczornego focenia, cos z lampa lub przy slabym swietle, bylbym wdzieczny.
    Kotleta Ci nie wkleję, bo sam rozumiesz. Zanim Młodzi zobaczą, pozwolą itp, minie miesiąc. Fisha nie znam, nie używam, nie lubię.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Kotleta Ci nie wkleję, bo sam rozumiesz. Zanim Młodzi zobaczą, pozwolą itp, minie miesiąc.[...]
    Ok, jasna sprawa, gdybys jednak cos wygrzebal lub mial juz mozliwosc wkleic to bede czekal,
    choc pewnie wczesniej cos wyladuje w torbie i bedzie to jednak S.

Z Twojego doswiadczenia podczas zdjec musiales czesto myslec/zmieniac ostrosc? Sporo krecenia? Czy jak juz ustawiles to bylo po wszystkim? Lepiej/latwiej kontrolowac ostrosc czy raczej pamietac o dystansie/glebi i tego sie pilnowac?

Strona 22 z 53 PierwszyPierwszy ... 12202122232432 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów