Strona 13 z 53 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 521

Wątek: [test] SAMYANG 14mm f/2.8 ED AS IF UMC

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Foto Tip Kraków-Mogilany.Ale to chyba tylko z rezerwacji. Nie wiem czy jest na tyle by kupić z biegu...
    Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
    Artysto, twórz, nie gadaj!
    Johann Wolfgang Goethe

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze są wolne sztuki, więc można zamawiać i u mnie
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Witam
    Co prawda jestem z obozu "żółtego"... powstrzymywałem się już jakiś czas od pokazania się tutaj, ale ostatecznie się zarejestrowałem aby napisać kilka słów o czternastce.
    Szkło otrzymałem jako jeden z pierwszych (z tej samej puli co Cichy), z tym, że dla mocowania Nikon. Moje D300s nie jest FX ale ciamcianga zakupiłem bo potrzebowałem takiej ogniskowej (no i na plus, z odległą przyszłościową myślą o FX). Dlatego to co piszę, podejrzewam przyda się użytkownikom niepełnej klatki canona.
    Powiem wam, że obiektyw jest na prawdę zacny. Ostry od pełnej dziury, no a 5.6 to się pociąć można ;] Na konkurencyjnym dla was canonierów forum, dawałem przykładowe zdjęcia jak to wygląda na cropie. Zresztą sami oceńcie: wystarczy przejrzeć kilka ostatnich stron z wątku http://forum.nikoniarze.pl/showthrea...114130&page=37
    Żeby nie być gołosłownym niżej macie pare zdjęć.
    Po moim już prawie miesięcznym doświadczeniu z tym szkiełkiem powiem Wam, że dla ~ warto używać jedynie 5.6 i ok 1,5m na pierścieniu - najlepsze chyba ustawienie. Nie mam żadnych chipów, normalnie podpinam pod body (gdzie wpisałem sobie dane obiektywu) i ostrze na kropke (potwierdzenie) - no big deal. Na pewno już teraz mogę to stwierdzić, przydałaby się jakaś mała blokada pierścienia ostrości (tak aby spokojnie sobie ustawić przykładowe wyżej podane parametry i się nie przejmować).
    Ogólnie na taki obiektyw czekałem i się nie zawiodłem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R.i.P. Zobacz posta
    Nie mam żadnych chipów, normalnie podpinam pod body (gdzie wpisałem sobie dane obiektywu) i ostrze na kropke (potwierdzenie) - no big deal.
    Tak, tylko w Canonach nie ma ostrzenia "na kropke" Po to są właśnie te kombinację z przejściówką potwierdzającą ostrość.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To ja się jeszcze dopiszę.. właśnie dostałem informację, że dzisiaj wyjechał do mnie samjang 14ka (wersja pod canona ale nie wiem czy z potwierdzeniem ostrości) - jak kurierzy się spiszą to jutro będę miał i jak pogoda będzie to mam nadzieję przetestować.. jak potwierdzenia nie będzie to dandeliona mam więc jak tylko się da to go wkleję ale w sumie to mam nadzieję że na f4 lub 5.6 zablokuje się ostrość na 1.5-2m i będzie git
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

mam i ja, odbierałem osobiście, kolega w Foto Tipie na mą prosbę przyniósł dwie sztuki. Po kilku strzałach stwierdziłem że jest tak dobrze że nie szkoda czasu na sprawdzanie drugiej.W sobotę przetestuję

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Od razu wiedziałem, że to ktoś z C-B :wink:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

A jak mam okularki i w 40D ten wyświetlacz jest powiedzmy taki, że ciężko się czasem zorientować czy jest ostro - to bez wersji z AF się nie obejdę - jak myślcie?
    Dopiero zaczynam...
    Moja Strona
    Profil na FB

Coś już napisał Awatar 1czarek1
    Miasto
    Otwock

Domyślnie

Znalazłem coś takiego na allegro ale wydaje mi się że to jest pierwsza wersja ( gorsza ) http://www.allegro.pl/item1029785372...ax_krakow.html
    2x EOS R3,

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1czarek1 Zobacz posta
    Znalazłem coś takiego na allegro ale wydaje mi się że to jest pierwsza wersja ( gorsza ) http://www.allegro.pl/item1029785372...ax_krakow.html
    czemu tak sądzisz? pierwsza wersja została błyskawicznie wycofana już po pierwszych testach a na aukcji jest 5 sztuk.. raczej to będzie aktualna wersja bez czipa..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Strona 13 z 53 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów