teraz robic cos na stoci to przynajmniej 20mpx , i tak tam juz mozna prawie wszystko w mniejszych rozdzialkach dostac
teraz robic cos na stoci to przynajmniej 20mpx , i tak tam juz mozna prawie wszystko w mniejszych rozdzialkach dostac
no comment...
Witam
Mnie od 1D i 1DII ostręcza w znacznym stopniu koszt wymiany migawki. Nie są to najmłodsze aparaty i konieczność niespodziewanego wydania 1200 złotych na taką wymianę jest co nieco stopująca...
kupując 40D czy np 5dmk1 czy mk2 używkę szanse na taka naprawę masz większą.
W 1d jeżeli migawka panie poniżej gwarantowanego przebiegu wymiana jest za free u Canona było już na forum .
I gwarancja nie ma nic do tego, no chyba ze to 2ga migawka bo w sumie takiego pytania nie było i odpowiedzi tez .
pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....
Jeszcze zapytam, do jakiego przebiegu jest jeszcze w miarę bezpiecznie/rozsądnie kupować 1dmk2? Na tej aukcji jest jeden ale ten przebieg mnie przeraża:
http://allegro.pl/item1010826395_int..._raty_wwa.html
176k!!!
A, skoro odradzaliście dziadka 1d to pewnie 1ds również nie jest w dzisiejszych czasach dobrym wyborem? Kusi mnie pełna klatka... :/
5D, stałki, zoomy
Zakup i tak ty podejmiesz, w moim przypadku chciałbym się rozwijać a nie cofać, choć jak mówisz to D1, a nie lepiej sprzedać 40D i kupić 5D porządne FF, słoiki zawsze można dokupić pytanie czy chcesz zostać przy APC czy przejść na FF, to chyba będzie rozsądniejsze.
Canon FF i słoików kilka
kupując 1dynkę z przebiegiem około 100k trzeba się liczyć że jest to przebieg gwarantowany przez Canona.... jeżeli jest przekroczony to można domniemywać że zbliża się kres migawki jesteli te 170 tysięcy jest na pierwszej migawce to trzeba by mieć odłożone w portfelu dość sporo kasy na nową - tak oprócz tego to właściwie nie ma się co zepsuć... ale migaweczka do 1dynki kiedyś słyszałem ponad tysiąc kosztuje
Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48
nie oplaca sie tej 1d2 brac
no comment...
Najchętniej kupiłbym 1dmk2, jego szybkostrzelność i dobra opinia jest kusząca. Jednak zastanawiałem się nad FF, jako że nieczęsto zmieniam body, to może rzeczywiście od razu brać 5d? Jednak trochę zniechęcają mnie jego 3fps i opinie o słabszym AFie od tych w 1d i 1ds... Sam już nie wiem...![]()
5D, stałki, zoomy
6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4