a on jest spolonizowany?Zamieszczone przez ep09gregory
a on jest spolonizowany?Zamieszczone przez ep09gregory
| http://www.wizjer.net | dobre chęci i żadne umiejętności | body xxD na końcu i kilka szkieł USM IS coś tam w plecaku a ostatnio częściej w torbie | lampę ze statywem, filtry też mam, bo pisali, że tak trzeba |
sorki pomylka polecam PHOTOIMPACT 8 a SPOLSZCZENIE do tej ósemki znajdziesz w necie![]()
Canonik 50D +24-105 L+70-200 L F4+430 EXII
Mam gimp-a 2.6.7-i686 PL. Co mam zrobić,żeby był po polsku? W pracy instalowałem z tej samej instalki i zainstalował się po polsku a w domu na kompie po angielsku.Próbowałem już różnych wersji gimpa.Pracuje na windows xp professional wersja 2002.
Z góry dziękuję.
Windows mam po polsku.
Gdzie sprawdzić ta zmienną środowiskową LANG?
Lightroom 2 + spolszczenie do pobrania w sieci
Uważam, że nie ma sensu płacić pare stówek za jakiś program graficzny, który nie wiadomo jak długo będzie użytkowany. Najlepszym i najrozsądniejszym wyborem będzie zainstalowanie Gimpa, a jeśli interfejs jest za skomplikowany to warto wybrać się na wycieczkę do Empika i poszukać odpowiedniej lektury.
.
Sprawdzić w oknie dosa komendą "set". Może (ale nie musi*) pojawić się na liście wpis typu LANG=en. Zmienić można w Menu Start/Mój komputer/(prawy przycisk myszki)Właściwości/Zaawansowane/Zmienne środowiskowe.
*Na komputerze w pracy tę zmienną miałem ustawioną na LANG=pl, ale sprawdziłem w domu i takiej zmiennej nie było w ogóle, a Gimp uruchamiał się po naszemu. Możliwe, że siedzi to w jakimś konfiguracyjnym pliku tekstowym. Nie chce mi się szukać, bo LANG=pl załatwia sprawę na 100%.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Merde dzięki.Jeżeli możesz to napisz gdzie to sprawdzić bo jestem z tego zielony.Gdzie jest okno dosa.
W zmiennych środowiskowych mam u góry ZMIENNE UŻYTKOWNIKA i tam nie ma wogóle LANG,a poniżej ZMIENNE SYSTEMOWE tam jest ZMIENNA LANG a wartość 1024.
Nie wiem czy dobrze sprawdzam.
Najprościej:
1. Skasuj katalog c:\program files\GIMP-2.0
2. Zainstaluj go jeszcze raz - podczas instalacji zwróć uwagę czy masz zaznaczoną opcję TRANSLATIONS.
Powinno grać.