Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Jak zrobić takie zdjęcie?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Jak zrobić takie zdjęcie?

Witam! Mam pytanie jak zrobić takie zdjęcia jak na stronie http://www.kross.pl/, chodzi mi szczególnie o zdjęcie z warsztatem? Więcej jest tam ps, czy ostry obiektyw i sprzęt studyjny? Może ktoś mi podpowie jak zrobić taka fotkę?

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Warsztat to najprawdopodobniej dwa zdjęcia (patrz bluza kolesia po lewej - najwyraźniej ktoś obciął w niej plecy). Co do sprzętu studyjnego to mi wygląda na jeden duży softbox z prawej na ludzi. I tyle. Żadnej finezji.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A teraz proszę się nie śmiać, pytanie początkującego, czy da się zrobić takie zdjęcie Eos350 i 50 1,4, chodzi mi szczególnie o ostrość? Jeśli tak to w jaki sposób?

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez theflog Zobacz posta
    A teraz proszę się nie śmiać, pytanie początkującego, czy da się zrobić takie zdjęcie Eos350 i 50 1,4, chodzi mi szczególnie o ostrość? Jeśli tak to w jaki sposób?
    musisz trafić AF-em, zmniejszyć i wyostrzyć
    Miłego dnia
    moja www

Uzależniony Awatar suchyHc
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie zrobisz takiej foty tym zestawem, bo nie będziesz miał takiego pola widzenia 50mm na cropie. Będziesz musiał odejść dalej, przez co fota straci perspektywę obserwatora będącego blisko sytuacji. Użyto tu conajmniej dwóch lamp, jeśli to nie jest składanka z większej ilości zdjęć.

mate00sh: nie wiem jak jedną lampą chcesz uzyskać takie kontrowe światło Looknij na dłonie, twarze i cienie uchwytów na szufladach po lewej.
    Skasowali mi ;(

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W takim razie z innej strony. Zdjęcie jest ostre, a kolory mocno nasycone to jest efekt obróbki w ps?

Domyślnie

No raczej, ostrość w CS można poprawić, kolory też, zdjęcia nie kładą na kolana, wystarczy na forum Naszym podejrzeć http://www.canon-board.info/forumdisplay.php?f=38, wiele wyjaśni i pomoże zrozumieć CS
    Canon FF i słoików kilka

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Jest ostre bo obiektyw był sporo przymknięty. Dobre wywołanie RAW i zabawa w PS.
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

dobrze oswietlone zdjecie , obrobka ps

sprzet tutaj w sensie apart czy szklo ma drugorzedne znaczenie
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suchyHc Zobacz posta

mate00sh: nie wiem jak jedną lampą chcesz uzyskać takie kontrowe światło Looknij na dłonie, twarze i cienie uchwytów na szufladach po lewej.
    Napisałem, że uważam, że to są dwa zdjęcia - moim zdaniem ludzie są zaświeceni jednym dużym softboxem. Nic nie pisałem o świeceniu warsztatu.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów