Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 205

Wątek: Tematyka slubna:)

Początki nałogu Awatar Hiv
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Moris
    Jeśli chodzi Ci o te tutaj : http://www.fotomoris.com/gallery/index.php?list=4
    to BARDZO dziękuję i mam nadzieję że to " " nie oznacza że się ze mnie naśmiewasz !? ...

... jednocześnie zdaję sobie sprawę jak daleko mi jeszcze do dobrych fotek ... choć zachęcam do komentowania :neutral:
    Oczywiście, że mówię szczerze. Fajna seria Sabiny i Krzysztofa i to B&W jest super! Mnie się podobają. Moze troszke mniejszej Go by się przydało na niektórych, żeby skupic uwage na młodych. Sam się zastanawiam jak to najlepiej uzyskać... :wink:
    2x5DII + 16-35L + 24L + 35L + 85 1.8 + 135L + 70-200 f2.8L IS + 2x580ex II i inne graty do błyskania

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Może uda mi się w końcu wysępić od znajomego namiary na te fotoksiążki to wtedy zapodam w odpowiednim wątku. Bo coś Krakers jednak widze że nie puści pary z gęby

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Witam,

a czy ktoś może widział, miał w ręku fotoksiążkę z tej strony http://www.fotoidea.pl/index.php?str=1 ? Będę wdzięczny za wszelkie opinie (jakość, papier, wykonanie)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Jaki wydruk z rolki? Coś nie łapię, późno już..."
    Kiedyś widziałem coś takiego, przytargał to jakiś znajomek ze stanów.
    Pojęcia nie mam jak to robili, wyglądało właśnie jakby zdjęcia były na jednej długiej wstędze, która później została złożona i wygladało to coś jak książka, oprawione itd.
    Może najnormalniej w świecie zepsuła się maszyna w albie i nie cieli na odbitki tylko oddali kolesiowi całoąć)
    (papier na 100% był foto)

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marcin Dryl
    Witam,

a czy ktoś może widział, miał w ręku fotoksiążkę z tej strony http://www.fotoidea.pl/index.php?str=1 ? Będę wdzięczny za wszelkie opinie (jakość, papier, wykonanie)
    Toż to to samo co wystawiają na Allegro...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Toż to to samo co wystawiają na Allegro...
    Cholera... faktycznie. Dzięki.

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcingreen
    Może uda mi się w końcu wysępić od znajomego namiary na te fotoksiążki to wtedy zapodam w odpowiednim wątku. Bo coś Krakers jednak widze że nie puści pary z gęby
    Przecież nikt mu nie zabiera klientów.

Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Przecież nikt mu nie zabiera klientów.

Mnie może podać bo ja to z innego regionu...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis
    Dno, dno, dno i tyle...
    Zarabiam na wykonywaniu zdjęć podczas ceremonii ślubu i innych uroczystościach kościelnych itp. - i powiem szczerze - to co ta stronke prezentuje, to jest dno... Czy ludzie to biorą? - tak! A dlaczego? - bo jeśli zdają sobie sprawę, że sami piękni nie są, to zaufają osobie która twierdzi, że jest "fotografem" (w cudzysłowiu, bo to nie jest ktoś kompetenty aby używać tego tytułu) i zrobi z nich 'cuda'. Przykra prawda jest taka, że im mniejsza mieścina tym ludzie chcą się bardziej 'pokazać' (sąsiadom? :P) i niestety wolą 'ślubną chałturę' - bo to jest jakiś 'wodotrysk'. Spotkałem się z tym, że ludzie proponowali mi: 'ale Panie Konradzie, Pan wsadzi tam jakieś króliczki w tle - takie wie Pan, bawiące się, albo tutaj mi Pan żonę na ręku wmontuje - bo ja to gdzieś widziałem' ... no i ja za każdym razem jak słyszę taki tekst mówię, że nie schodzę do takiego poziomu i niech szukają innego fotografa (a w dniu wesela to chyba dosyć trudne ) - wtedy usta się zamykają, a i tak potem mi za zdjęcia zawsze dziękują i cieszą się, że ich odwiodłem od głupich pomysłów... Ktoś kto jest już w tym zawodzie od lat powinien zdawać sobie sprawę, że musi podciągnąć warsztat i technikę, a nie robić 'na ilość'. Wiem, pieniążki do spora pokusa... ale czasami warto dać sobie wytchnąć, aby się nie wypalić...
    Zgadzam się z Tobą w zupełności. Widziałem ostatnio zdjęcia ze ślubu gościa który nawet otworzył studio ( a ja się wacham nie wiem czemu widząc jego zdjęcia) . Wracając do zdjęć .Oczywisćie cała masa około 400 fotek ( bo oczywiście ludziska na wstępie życzą dużo zdjęć ) .Pierwsze 50 zdjęć oczywiscie cały przegląda efektów PS lub innego programu graficznego ,począwszy od najdziwniejszych ramek po gwiazdki serduszka aniołki i co tam jeszcze znalazł.A poźniej widocznie już mu się nie chciało albo wyczerpał inwencję i wstawiał fotki jak szły prosto z aparatu , nawet ich nie kadrował nie mówiąc o poprawienie kontrastu .Koszmar. Idąc na ilość nie na jakość tacy fotografowie mają klientów ... dlaczego nie wiem .

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krs76
    Zgadzam się z Tobą w zupełności. Widziałem ostatnio zdjęcia ze ślubu gościa który nawet otworzył studio ( a ja się wacham nie wiem czemu widząc jego zdjęcia) . Wracając do zdjęć .Oczywisćie cała masa około 400 fotek ( bo oczywiście ludziska na wstępie życzą dużo zdjęć ) .Pierwsze 50 zdjęć oczywiscie cały przegląda efektów PS lub innego programu graficznego ,począwszy od najdziwniejszych ramek po gwiazdki serduszka aniołki i co tam jeszcze znalazł.A poźniej widocznie już mu się nie chciało albo wyczerpał inwencję i wstawiał fotki jak szły prosto z aparatu , nawet ich nie kadrował nie mówiąc o poprawienie kontrastu .Koszmar. Idąc na ilość nie na jakość tacy fotografowie mają klientów ... dlaczego nie wiem .
    Widziasz, ja z kolei odbijam dla klientów bardzo mało zdjęć (chyba nawet za mało) ale spędzam nad nimi furę czasu żeby wyglądały dobrze tzn. naturalnie. PS jest potężnym narzędziem ale trzeba do niego podchodzić z głową. Jasne że można na allegro kupić za kilka zeta kupić zestawy badziewnych ramek czy teł i puścić automat ale nie o to chodzi w dobrze rozumianej obróbce cyfrowej.

Strona 8 z 21 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów