Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 205

Wątek: Tematyka slubna:)

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Tematyka slubna:)

Panowie co myslicie o zdjeciach prezentowanych na tej stronie: http://www.videoart.nsf.pl/ dzial fotogaleria ,zdjecia slubne?Znajomy z Lublina mowi, ze nie moga sie odgonic od klientow i to bynajmniej nie jest zart.Ja myslalem ze ktos sobie jaja robi wystawiajac te fotki,a okazuje sie ze ludzie to biora.
    Czekam na Wasze komentarze.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

No istny "full wypas" , ta ostrość, te kolory, poprostu super. A tak serio to kto zamawia takie fotki z tak ważnej dla siebie imprezy
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

fotografia slubna to ciekawe zjawisko
    ostatnio robilem stronke kolesiowi ktory sie tym zajmuje
    normalnie padlem

podnioslem sie i znowu padlem

im wiekszy kicz i obciach tym lepsze branie

chamskie rozmycia tla, serduszka z deseniem, rameczki,
    saturation na maxa albo pol monochrom

oczywiscie zdarzaja sie perełki i bardziej ciekawsze prace
    ale ogolna zasada jest taka - wiecej bajerow, lepsze branie

swoja droga swiadczy to o poczuciu piekna naszego spoleczenstwa.
    spoleczenstwa obdartego z estetyki w czasach PRLu
    ...

Początki nałogu Awatar Calliactis
    Miasto
    Kraków / Nowy Sącz

Domyślnie

Dno, dno, dno i tyle...
    Zarabiam na wykonywaniu zdjęć podczas ceremonii ślubu i innych uroczystościach kościelnych itp. - i powiem szczerze - to co ta stronke prezentuje, to jest dno... Czy ludzie to biorą? - tak! A dlaczego? - bo jeśli zdają sobie sprawę, że sami piękni nie są, to zaufają osobie która twierdzi, że jest "fotografem" (w cudzysłowiu, bo to nie jest ktoś kompetenty aby używać tego tytułu) i zrobi z nich 'cuda'. Przykra prawda jest taka, że im mniejsza mieścina tym ludzie chcą się bardziej 'pokazać' (sąsiadom? :P) i niestety wolą 'ślubną chałturę' - bo to jest jakiś 'wodotrysk'. Spotkałem się z tym, że ludzie proponowali mi: 'ale Panie Konradzie, Pan wsadzi tam jakieś króliczki w tle - takie wie Pan, bawiące się, albo tutaj mi Pan żonę na ręku wmontuje - bo ja to gdzieś widziałem' ... no i ja za każdym razem jak słyszę taki tekst mówię, że nie schodzę do takiego poziomu i niech szukają innego fotografa (a w dniu wesela to chyba dosyć trudne ) - wtedy usta się zamykają, a i tak potem mi za zdjęcia zawsze dziękują i cieszą się, że ich odwiodłem od głupich pomysłów... Ktoś kto jest już w tym zawodzie od lat powinien zdawać sobie sprawę, że musi podciągnąć warsztat i technikę, a nie robić 'na ilość'. Wiem, pieniążki do spora pokusa... ale czasami warto dać sobie wytchnąć, aby się nie wypalić...
    5D mkII | 17-40 f4L | 24-70 f2.8L | 85mm f1.8 USM | 580EX II | 430 EXII |
    rozdarty pomiędzy architekturą a fotografią...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calliactis
    Dno, dno, dno i tyle...
    Zarabiam na wykonywaniu zdjęć podczas ceremonii ślubu i innych uroczystościach kościelnych itp. - i powiem szczerze - to co ta stronke prezentuje, to jest dno... Czy ludzie to biorą? - tak! A dlaczego? - bo jeśli zdają sobie sprawę, że sami piękni nie są, to zaufają osobie która twierdzi, że jest "fotografem" (w cudzysłowiu, bo to nie jest ktoś kompetenty aby używać tego tytułu) i zrobi z nich 'cuda'. Przykra prawda jest taka, że im mniejsza mieścina tym ludzie chcą się bardziej 'pokazać' (sąsiadom? :P) i niestety wolą 'ślubną chałturę' - bo to jest jakiś 'wodotrysk'. Spotkałem się z tym, że ludzie proponowali mi: 'ale Panie Konradzie, Pan wsadzi tam jakieś króliczki w tle - takie wie Pan, bawiące się, albo tutaj mi Pan żonę na ręku wmontuje - bo ja to gdzieś widziałem' ... no i ja za każdym razem jak słyszę taki tekst mówię, że nie schodzę do takiego poziomu i niech szukają innego fotografa (a w dniu wesela to chyba dosyć trudne ) - wtedy usta się zamykają, a i tak potem mi za zdjęcia zawsze dziękują i cieszą się, że ich odwiodłem od głupich pomysłów... Ktoś kto jest już w tym zawodzie od lat powinien zdawać sobie sprawę, że musi podciągnąć warsztat i technikę, a nie robić 'na ilość'. Wiem, pieniążki do spora pokusa... ale czasami warto dać sobie wytchnąć, aby się nie wypalić...
    Zgadzam się z Tobą w zupełności. Widziałem ostatnio zdjęcia ze ślubu gościa który nawet otworzył studio ( a ja się wacham nie wiem czemu widząc jego zdjęcia) . Wracając do zdjęć .Oczywisćie cała masa około 400 fotek ( bo oczywiście ludziska na wstępie życzą dużo zdjęć ) .Pierwsze 50 zdjęć oczywiscie cały przegląda efektów PS lub innego programu graficznego ,począwszy od najdziwniejszych ramek po gwiazdki serduszka aniołki i co tam jeszcze znalazł.A poźniej widocznie już mu się nie chciało albo wyczerpał inwencję i wstawiał fotki jak szły prosto z aparatu , nawet ich nie kadrował nie mówiąc o poprawienie kontrastu .Koszmar. Idąc na ilość nie na jakość tacy fotografowie mają klientów ... dlaczego nie wiem .

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krs76
    Zgadzam się z Tobą w zupełności. Widziałem ostatnio zdjęcia ze ślubu gościa który nawet otworzył studio ( a ja się wacham nie wiem czemu widząc jego zdjęcia) . Wracając do zdjęć .Oczywisćie cała masa około 400 fotek ( bo oczywiście ludziska na wstępie życzą dużo zdjęć ) .Pierwsze 50 zdjęć oczywiscie cały przegląda efektów PS lub innego programu graficznego ,począwszy od najdziwniejszych ramek po gwiazdki serduszka aniołki i co tam jeszcze znalazł.A poźniej widocznie już mu się nie chciało albo wyczerpał inwencję i wstawiał fotki jak szły prosto z aparatu , nawet ich nie kadrował nie mówiąc o poprawienie kontrastu .Koszmar. Idąc na ilość nie na jakość tacy fotografowie mają klientów ... dlaczego nie wiem .
    Widziasz, ja z kolei odbijam dla klientów bardzo mało zdjęć (chyba nawet za mało) ale spędzam nad nimi furę czasu żeby wyglądały dobrze tzn. naturalnie. PS jest potężnym narzędziem ale trzeba do niego podchodzić z głową. Jasne że można na allegro kupić za kilka zeta kupić zestawy badziewnych ramek czy teł i puścić automat ale nie o to chodzi w dobrze rozumianej obróbce cyfrowej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Widziasz, ja z kolei odbijam dla klientów bardzo mało zdjęć (chyba nawet za mało) ale spędzam nad nimi furę czasu żeby wyglądały dobrze tzn. naturalnie. PS jest potężnym narzędziem ale trzeba do niego podchodzić z głową. Jasne że można na allegro kupić za kilka zeta kupić zestawy badziewnych ramek czy teł i puścić automat ale nie o to chodzi w dobrze rozumianej obróbce cyfrowej.
    Zgadzam się z Tobą i również uprzedzam że dam nie wszystkie lecz wybrane najleprze technicznie i kompozycyjnie zdjęcia bo zależy mi na dobrej opinii żeby ktoś z czasem kto zna się na fotografii nie powiedział mlodej parze że przepłacili za taką lipną i kiczowatą robotę

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

hehe to ja pokaze lepszy szoł polecam dzial "montaz" (hanba ! do pszczyny maja 20 km a chamsko montuja )

http://www.mediajf.pl/
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Uzależniony Awatar bonk
    Miasto
    Photoshop

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    hehe to ja pokaze lepszy szoł polecam dzial "montaz" (hanba ! do pszczyny maja 20 km a chamsko montuja )

http://www.mediajf.pl/

hehehehe
    ostre
    Ostatnio edytowane przez bonk ; 24-10-2005 o 22:30
    ...

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bonk
    hehehehe
    ostre
    moje ulubione to: galeria > montaz > zdjecie numer 4 8) these guys rocks/sucks !
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Strona 1 z 19 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów