Pokaż wyniki od 1 do 10 z 205

Wątek: Tematyka slubna:)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar perlpa
    Miasto
    Kowary (dolnośląskie)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krs76
    Zgadzam się z Tobą w zupełności. Widziałem ostatnio zdjęcia ze ślubu gościa który nawet otworzył studio ( a ja się wacham nie wiem czemu widząc jego zdjęcia) . Wracając do zdjęć .Oczywisćie cała masa około 400 fotek ( bo oczywiście ludziska na wstępie życzą dużo zdjęć ) .Pierwsze 50 zdjęć oczywiscie cały przegląda efektów PS lub innego programu graficznego ,począwszy od najdziwniejszych ramek po gwiazdki serduszka aniołki i co tam jeszcze znalazł.A poźniej widocznie już mu się nie chciało albo wyczerpał inwencję i wstawiał fotki jak szły prosto z aparatu , nawet ich nie kadrował nie mówiąc o poprawienie kontrastu .Koszmar. Idąc na ilość nie na jakość tacy fotografowie mają klientów ... dlaczego nie wiem .
    Widziasz, ja z kolei odbijam dla klientów bardzo mało zdjęć (chyba nawet za mało) ale spędzam nad nimi furę czasu żeby wyglądały dobrze tzn. naturalnie. PS jest potężnym narzędziem ale trzeba do niego podchodzić z głową. Jasne że można na allegro kupić za kilka zeta kupić zestawy badziewnych ramek czy teł i puścić automat ale nie o to chodzi w dobrze rozumianej obróbce cyfrowej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez perlpa
    Widziasz, ja z kolei odbijam dla klientów bardzo mało zdjęć (chyba nawet za mało) ale spędzam nad nimi furę czasu żeby wyglądały dobrze tzn. naturalnie. PS jest potężnym narzędziem ale trzeba do niego podchodzić z głową. Jasne że można na allegro kupić za kilka zeta kupić zestawy badziewnych ramek czy teł i puścić automat ale nie o to chodzi w dobrze rozumianej obróbce cyfrowej.
    Zgadzam się z Tobą i również uprzedzam że dam nie wszystkie lecz wybrane najleprze technicznie i kompozycyjnie zdjęcia bo zależy mi na dobrej opinii żeby ktoś z czasem kto zna się na fotografii nie powiedział mlodej parze że przepłacili za taką lipną i kiczowatą robotę

Uprawnienia umieszczania postów