dooobre
rownie dobrze mozna miec raz cyknieta sesje
i pozniej te same foty wciskac roznym mlodym parom
![]()
dooobre
rownie dobrze mozna miec raz cyknieta sesje
i pozniej te same foty wciskac roznym mlodym parom
![]()
...
A czy kolega widzial polski film "Wesele"? :wink: Jesli nie to goraco polecam! :-D "Delikatnie" wszystko przerysowane w nim jest ale oddaje ducha realiów polskiego wesela na wsi...Zamieszczone przez Adam_Max
Pozdrawiam,
Krzysiek
Koszmarne te zdjęcia - mnie najbardziej osłabił montaż w łódce. jak to wszystko oglądam, zmieniłam zdanie na temat moich własanych fotek ślubnych - może i banalne ale przynajmniej dobre technicznie i bez takich cyrków.
Dwa dni temu oglądałam za to fotki ślubne kolegi i wyglądały jak pogrzebowe. Pani fotograf cały czas krzyczała "proszę się nie ruszać! nie mogę złapać ostrości!", zdjęcia z czarnym tłem bo ciemno było a ona nie miała w swoim "studio" żadnej lampy, coś im chyba "grzebała" w PSie przy twarzy bo wyglądają jak figury woskowe, do tego parę zdjęć z rozmyciem i innymi jarmarcznymi efektami. I jeszcze oddając zdjęcia powiedziała, że chyba musi sobie już nowy aparat kupić!!!! A kosztowało to wszystko 750 zł, tylko studio...
Reno a robisz Ślubne tą 300? jak się sprawdza w stosunku do ilości zrobionych zdjęć i ile ich już masz zrobionych tym aparatem
Panownie Artyści nie ważne że Wam się nie podoba ważne że się ludziom podoba. A jakie jest nasze społeczeństwo (tak statystycznie) to chyba wszyscy wiemy....a wynik wyborów to chyba najlepiej świadczy....
Jest popyt na taką "twórczość" i nie ma sensu się nabijać...
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
Cos w tym jest (powiedzial grabaz potrzasajac trumna)... Zarabiajac fotografia slubna trzeba sie na cos zdecydowac (wrecz za kazdym razem). Czy zdjecia maja 'podobac' sie klientowi (co idzie zbadac pokazujac mu rozne fotografie z roznych slubow), ktory w koncu za robote placi, czy tez maja byc to zdjecia bardziej 'artystyczne'. Idealem bylby klient, ktoremu podobaja sie zdjecia nam odpowiadajace. Trzeba wszak rozstrzygnac kto komu łaskę robi. Klient nam (kasiora), czy my klientowi (masowanie wlasnego ego).Zamieszczone przez mirhon
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Pszczoła, jednak wydaje mi się, że niezależnie od gustu fotki powinny być dobre technicznie, nie?
Adam, a skąd!!! Miałam na myśli fotki z mojego ślubu, sprzed lat 7Zamieszczone przez Adam_Max
300d miałam na ślubie raz, naturalnie jako gość i przyznaję, że nie poradziłam sobie. Tzn. jak na pierwszy ślub nie było aż tak tragicznie, parę fotek wygląda w miarę przywoicie, ale teraz na pewno trochę inaczej bym to zrobiła.
Nie przesadzaj ;-)Zamieszczone przez Reno
Pozdrawiam
Marek
BTW, dzięki za pomoc, MarekZamieszczone przez MarekC
![]()