AbrahaM, mam w planach już od jakiegoś czasu zakup TECHNOLINE BC-900, ale póki co muszę ładować na tym co mam. Chociaż o niej też czytałem same pozytywne wypowiedzi, to nie wiadomo co wyjdzie na jaw np. za rok ;-)
AbrahaM, mam w planach już od jakiegoś czasu zakup TECHNOLINE BC-900, ale póki co muszę ładować na tym co mam. Chociaż o niej też czytałem same pozytywne wypowiedzi, to nie wiadomo co wyjdzie na jaw np. za rok ;-)
No niestety nie wiadomo, tu przyznaje Ci 100% rację. Mam nadzieję jednak że nie wyjdzie jakiś "zonk". Fakt że elektronika jest b. często "Made in China", to doskonale wiem, ale produkt może mieć "jakość" albo jakość. Porownaj sobie np. płyty główne do komputerów np. takiego Asusa z np. ECS'em. Niby jedno i drugie jest "w tym samym miejscu", w sensie kraju produkowane, a różnice są dość drastyczne.
Dlatego mam nadzieję (bo już na tym wózku w postaci BC 900 jadę) że nie spotka mnie niemiły zawód.
PS. A może by tak (znacznie) taniej BC 700?
Canon EOS 300D | Canon EF-S 17-85 IS | Manfrotto 479-4B | 234RC | PowerShot A95
A jaka jest różnica między bc-700 a bc-900 (poza ceną oczywiście) ? Bo jeszcze nie miałem okazji ich porównywać.
BC 700 ma maks ładowanie 700 mA dla 4x aku
BC 900 ma maks ładowanie 1 A dla 4x aku, oraz 1.5/1.8 A dla 2x aku* + zabawki**
* w dwóch skrajnych komorach
** czyli torba do transportu ładowarki + przejściówki z R6 na R14 i R20
Ponadto są drobne różnice w elektronice i oprogramowaniu ładowarki, BC 700 (stan na "ostatnio", nic mi nie wiadomo że to się zmieniło) ma ciut nowsze oprogramowanie, tj v36 - niz BC 900, które ma starsze, tj. v33. Informacji o różnicach w wersji elektroniki nie pamiętam. "Moja" 900ka, wyprodukowana w styczniu 2007, ma elektronikę v12.
Ostatnio edytowane przez AbrahaM ; 10-10-2007 o 12:01
AbrahaM, dzięki za info. Chyba jednak zdecyduję się na BC-900, no chyba, że z kasą będzie bardziej krucho to wtedy BC-700
mam pentagram infinity 2300 i do tego ładowarkę pentagram secure chaeger 442
od ok 1,5roku i ładuję nią też GP 1800 i powoli GP widać słabną a pentagramy mają się świetnie. I mam pytanko: ponieważ chce dokupić jeszcze jeden zestaw czy warto od razu z ładowarką BC-700...??
Loram, wiesz gdzie najtaniej w Krakowie...??
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Loram:
Nie ma za co, jakby co, służę pomocą
marekb:
o swoim "urazie" do GP już pisałem, dlatego (poza Recyko+), ich nie polecam. Powody zrozumiesz, jak wsadzisz je do BC x00 i dasz charge/test"ganc nowe", prosto z fabryki, itd GP 2100 bardzo mnie rozczarowały, tak więc mogę przypuszczać co mogą robić Twoje 1800.
Co do zakupu "lokalnie" w Krakowie, to BC 700 *MIEWA* w ofercie użytkownik Pawel2m z Allegro, odbiór osobisty jest możliwy. Sam jednak kupowałem wysyłkowo u kogo innego, bo roznica w cenie (nawet z transportem) była na korzyść zakupu wysyłkowego. Jak jest teraz - nie wiem. Najtańszy Allegrowy sprzedawca (u ktorego brałem BC 900) w tej chwili nie ma ani BC 700 ani BC 900 wystawionych na aukcjach.
Osobną kwestią jest to, czy Ci się opłaci zakup zestawu aku + ładowarka, to już musisz sam sprawdzić / przeliczyć. I zastanowić się czy chcesz w zestawie kupować akurat te aku, które sprzedawca w zestawie oferuje.
Kolaj:
Święte słowa. Nic dodać, nic ująć.
Ostatnio edytowane przez AbrahaM ; 11-10-2007 o 12:01
Loram w sumie racja, mają w Cyber shopie po 109 bez baterii i chyba tak zrobie i osobno kupie te które chwalą.. dzięki