Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: 200mm 2.8L czy 70-200mm 2.8 Tamron/Sigma - dylemat...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotrek GRUBY Zobacz posta
    Pomozcie!! czy zoomowania bedzie mi az tak bardzo brakowac? czy obiektywy Tamrona i Sigmy maja bardzo porownywalna jakosc i nie zawracac sobie glowy L-ka? a moze L-ka rzadzi bez dwoch zdan?
    Zoomowania w reporterce będzie bardzo brakować i szybko się zniechęcisz do stałki 200mm. Idąc na zdjęcia do kościoła lepiej kupić 70-200/4IS bo samo 2.8 to i tak za ciemno, a większość ujęć jest statycznych.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Idąc na zdjęcia do kościoła lepiej kupić 70-200/4IS bo samo 2.8 to i tak za ciemno, a większość ujęć jest statycznych.
    Tylko gdzie można kupić używany 70-200/4IS w granicach 2000-2300pln?

Domyślnie

kalibracja w Gdyni to moment. Wysyłasz kurierem w poniedziałek (na ich koszt), musisz mieć paragon i kartę gwarancyjną, w czwartek lub piątek odbierasz po kalibracji. Przy okazji rejestrujesz obiektyw w bazie serwisu i wszelkie gwarancyjne rzeczy masz za free bez żadnych kwitów.
    Nie wiem na czym polega kalibracja (podobno zgranie charakterystyki AF z danym body), ale kalibrowałem tą sigmę do 450d, teraz mam już dwa inne body, i z każdym jest żyleta. Ale trzeba pamiętać, że to ciężkie szkło....
    pozdr.
    gg: 6096145

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    kalibracja w Gdyni to moment. Wysyłasz kurierem w poniedziałek (na ich koszt), musisz mieć paragon i kartę gwarancyjną, w czwartek lub piątek odbierasz po kalibracji.
    sweetek obawiam się, że masz nieaktualne informacje-wysyłka sprzętu do kalibracji do serwisu sigmy od 1.04.2010 o ile mi wiadomo jest na koszt klienta.

Domyślnie

może coś się zmieniło.. ja wysyłałem w sierpniu zeszłego roku.., no ale to szczegół - 40 zł....
    choć jak ja wysyłałem to też normalnie było na koszt klienta, ale gwarancyjne naprawy i kalibracje były za free.
    pozdr.
    gg: 6096145

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów