Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: 50D problem z barwą

Widok wątkowy

tropheus
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    A co to znaczy poszło ostro w purpurę ? Wrzućcie zdjęcie czegoś białego z współrzędnymi RGB z PSowego Color Samplera...
    Mój nie daje i nigdy nie dawał żadnego purpurowego zafarbu....
    cała fotka jest czerwona cięzko potem cos z tym zrobic, brak czerni
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez ad@mo Zobacz posta
    Cześć

Miałem podobną przypadłość na jednej z moich 50D, ale to na wcześniejszym sofcie - po aktualizacji do 1.0.7 problem ustąpił. Drugie body od nowości już miało najnowszy soft i nie było problemów.
    Jeżeli po aktualizacji oprogramowania problem nie ustąpił to obawiam się że jedynym rozwiązaniem może być serwis

Pozdrawiam
    witam. kupiłem go ze starym softem i wrzuciłem odrazu nowy, ale pomaga to na jakies ok 300 klapnięc pewnie??? do serwisu dzwoniłem to nic mi nie powiedzieli specjalnego
    Cytat Zamieszczone przez VomitroN Zobacz posta
    A z jakimi obiektywami to wystepuje? Bo mi to wyglada na silna aberracje chromatyczna. Stad te purpury w kontrastowych miejscach zdjec.
    Uzytkownicy 50D zglaszaja ostatnio na zagranicznych forach ten problem ale tylko z niektorymi, slabszymi szklami.

Ale wrzuccie moze panowie jakies przyklady.
    witam, nie miejsca sa purpurowe a cała fotka,niestety
    Cytat Zamieszczone przez ad@mo Zobacz posta
    Cześć

Miałem podobną przypadłość na jednej z moich 50D, ale to na wcześniejszym sofcie - po aktualizacji do 1.0.7 problem ustąpił. Drugie body od nowości już miało najnowszy soft i nie było problemów.
    Jeżeli po aktualizacji oprogramowania problem nie ustąpił to obawiam się że jedynym rozwiązaniem może być serwis

Pozdrawiam
    po wgraniu softu pomogło ale nie mam pewnosci na jak długo w tym jest prolem
    Ostatnio edytowane przez tropheus ; 14-04-2010 o 20:38 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów