Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: 50D problem z barwą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel_G Zobacz posta
    Ja miałem taki problem na firmware 1.0.6 jak i na 1.0.7 choć na tym nowszym mniejszy. Robię w sRaw bo mój komp nie wydoli na rawy normalne. Foty obrabiam w LR. Problem zniknął po aktualizacji LR z 2.2 do najnowszego 2.6.

Dokopałem się do strony http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM gdzie w zdjęciach testowych canon 50D ma faktycznie delikatny zafarb w kierunku fioletu, że tak powiem kolory są mniej atrakcyjne dla oka w porównania np. do 450D czy 5d mkII.
    Jakie są wasze spostrzeżenia co do jakości odwzorowania barw w stosunku do powyższych body?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KAZEK_R Zobacz posta
    Dokopałem się do strony http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM gdzie w zdjęciach testowych canon 50D ma faktycznie delikatny zafarb w kierunku fioletu, że tak powiem kolory są mniej atrakcyjne dla oka w porównania np. do 450D czy 5d mkII.
    Jakie są wasze spostrzeżenia co do jakości odwzorowania barw w stosunku do powyższych body?
    Na zdjęciach z manekinem - faktycznie. Ale już np. na zdjęciu na zewnątrz (House Poster) jest dokładnie odwrotnie.

Bywalec Awatar Raus
    Miasto
    Nowogard

Domyślnie

Tylko że jeszcze taka drobnostka - te zdjęcia były robione na sofcie 1.0.2

A teraz mamy soft 1.0.7
    Canon 5D / C50 1.8 / S17-35 2.8-4 HSM / C100-300 USM / Helios 44M-4 + Radziecki Mieszek / 430EX

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Ja w swoim 50D nie zauważyłem problemu z zafarbem. A sample autora wątku chętnie bym zobaczył.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów