Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Tajemne paski na zdjęciach

Domyślnie Tajemne paski na zdjęciach

Witam
    Mam pytanie ostatnio zmieniłem obiektyw z 70-200 na 400 mm 5.6 i nagle okazało się,że na zdjęciach (bokeh) pojawiły się paski widoczne na poniższej fotce. Czy to coś z matrycą? Body na gwarancji. Co radzicie?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Nie mogę dodać fotki, ktoś wie jak to zrobić?
    Ostatnio edytowane przez jarekmak ; 13-04-2010 o 19:24 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Domyślnie

troche słabo ja widać:-D
    Cytat Zamieszczone przez jarekmak Zobacz posta
    Witam
    Mam pytanie ostatnio zmieniłem obiektyw z 70-200 na 400 mm 5.6 i nagle okazało się,że na zdjęciach (bokeh) pojawiły się paski widoczne na poniższej fotce. Czy to coś z matrycą? Body na gwarancji. Co radzicie?
    Nie mogę dodać fotki, ktoś wie jak to zrobić?
    ja wiem:-D, tu masz wszystko

http://www.canon-board.info/showthre...ewpost&t=19347
    Ostatnio edytowane przez tombas ; 13-04-2010 o 19:26 Powód: Automerged Doublepost
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Domyślnie

Trochę małe to foto żeby się dobrze przyjrzeć ale przypomina mi to widok, czegoś co się chyba zowie "banding". Jest o tym trochę na necie (w tym na CB) więc pogoogluj. Generalnie to jest to wina aparatu (niektóre modele canona trapi ta dolegliwość np. 5D).
    Przejawia się ona występowaniem pasków na zdjęciu, tylko wydaje mi się, że one powinny być poziome - nie wiem czy ukośne też się zaliczają.

Tak czy siak wygląda to na winę puszki. Skoro jest jeszcze na gwarancji to chyba warto skorzystać.

Uprawnienia umieszczania postów