Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: Jaki ostry i szybki tele do 300d

Bywalec
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    2) nie jest ostry ??

100-300 Canona moim zdaniem optycznie jest bardzo słaby (w porównaniu np do 70-300 LD Tamrona). Ponadto cena jak na jakość którą prezentuje jest zbyt wysoka. Co do usm to nie rekompensuje kiepskiej jakości optycznej.
    To forum jest beznadziejne

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jharv
    100-300 Canona moim zdaniem optycznie jest bardzo słaby (w porównaniu np do 70-300 LD Tamrona). Ponadto cena jak na jakość którą prezentuje jest zbyt wysoka. Co do usm to nie rekompensuje kiepskiej jakości optycznej.
    Rozumiem, że Twoja ocena wynika z własnego doświadczenia ?? ;-) Jeśli tak, to podesłałbyś jakieś nieobrabiane fotki z obu szkieł. :-). Też brałem pod uwagę to szkło, ale na pbase znalazłem jakieś mydlane próbki z niego, stąd moja prośba
    Ostatnio edytowane przez MarekC ; 25-10-2005 o 09:06
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Jakoś też nie jestem przekonany aby ten Tamron miał optykę lepszą od canona 100-300...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Jest, ale wiekszosc porownan zoom-ow do 300mm konczy sie podsumowaniem ze sigma jest ostrzejsza, za to canon jest szybszy.

Zreszta:
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5511
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5082
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=4519
    itd...

Obadałem chyba całe CB i tylko mam większy mentlik w głowie Sigmę podpiąłem do 350d "u idiotów" i jakoś nie powaliła mnie na kolana. A to z powodu długiego czasu ostrzenia przy ogniskowej 300. Na 5 prób złapania AF na tym samym obiekcie 3 razy miała z tym problemy..
    Na jej macro nie zalezy mi, bo mam inną Sigmę z odwzorowaniem 1:2, tylko na szybkości..i FTM też by się przydało. Tylko w Canonie mam dziursko 55-100 :-(

marzy mi się EF 70-200/2.8 L i jakiś telekonwerter x2 - ale duuuużo wody we Wiśle upłynie zanim ją kupię...jesli wogóle.
    Pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

200 mm 1:2.8 L uzywany mozna czasem kupic za 1500, Jak potrzebujesz duzego zblizenia to pierscienie posrednie. Pod wzgledem ostrosci bije wszystkie powyzsze
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski
    200 mm 1:2.8 L uzywany mozna czasem kupic za 1500, Jak potrzebujesz duzego zblizenia to pierscienie posrednie. Pod wzgledem ostrosci bije wszystkie powyzsze
    fajnie, tylko ja szukam zooma
    Pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

nikt nie jest doskonaly
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

A może poczekać, ostudzić zapał i dozbierać do nowego 70-300 canona (masz IS (3 generacja (2 osie) + bardzo przyzwoita optyka + USM). Wychodzi na to że to najlepszy amatorski podkreślam amatorski tele-zoom canona.
    Zobacz opinie ludzi na www.dpreview.com i www.fredmiranda.com. Ja na 99% kupię to szkło...
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    A może poczekać, ostudzić zapał i dozbierać do nowego 70-300 canona (masz IS (3 generacja (2 osie) + bardzo przyzwoita optyka + USM). Wychodzi na to że to najlepszy amatorski podkreślam amatorski tele-zoom canona.
    Zobacz opinie ludzi na www.dpreview.com i www.fredmiranda.com. Ja na 99% kupię to szkło...
    to też ponad 2 kPLN...
    Pozdrawiam
    Marek

Coś już napisał
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Witam.

Polecam Sigmę 70-300 APO DG którą sam używam od kilku miesięcy.Faktycznie,może AF nie poraża szybkościa (co nie znaczy ze jest wolny) ale jest dokładny.Ostrość to jego wielka zaleta zwłaszcza w obrębie ogniskowych 70-200,zdjęcia już na pierwszy rzut oka wyglądają o niebo lepiej niż z KITa.Przy 300 widać lekkie mydełko na brzegach i trzeba wtedy dość zdecydowanie przymykac przysłonę ale za cenę 900zł to i tak wynik jest dobry.
    Dużym plusem Sigmy jest funkcja makro która jest dostepna w zakresie ogniskowych 200-300 i zdaje egzamin w b.dobrze.Minusem takiego rozwiązania funkcji makro jest potrzeba utrzymywania dość krótkich czasy naswietlania (1/250 min) co czasami jest rzeczą nie możliwa do wykonania zwłaszcza w pochmurny dzień lub gdy nie mamy statywu.
    Rychu_lhotse

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów