70-200 F4.... uzywany z 2000
70-200 F4.... uzywany z 2000
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
Propozycja godna rozpatrzenia choć ma jeden minus. Alekx szuka czegoś w okolicach 300mm. Chyba że zweryfikuje swoje oczekiwania, wówczas 70-200 to super szkło w tym przedziale cenowym.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
A mógłbyś jaśniej?
Poszukuję czegoś z dużym zbliżeniem, jednocześnie dużo lepszego pod względem ostrzenia niż obiektyw kupiony razem z aparatem(ta jakość jest bardzo cienka), szybkość jest dla mnie też ważna, wolę troche dołożyć, i czuć zadowolenie używając go, a nie myśleć jak nadrobić kompem mankamenty techniczne.
No to jak jesteś tak wymagający to może: 100-400 f/4.5-5.6L IS.Zamieszczone przez alekx
Duże zbliżenie, dużo lepszy optycznie od kita i nie tylko, szybki, solidny (eLka) , no i musisz "coś" dołożyć :grin: to "coś" to ponad 5000 zł. Ale wtedy nie idziesz na kompromis, masz tylko lukę między 55 a 100mm.
Canon
Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...
200 mm 1:2.8 L uzywany mozna czasem kupic za 1500, Jak potrzebujesz duzego zblizenia to pierscienie posrednie. Pod wzgledem ostrosci bije wszystkie powyzsze![]()
fajnie, tylko ja szukam zoomaZamieszczone przez Jarek Jaworski
Pozdrawiam
Marek
nikt nie jest doskonaly![]()
A może poczekać, ostudzić zapał i dozbierać do nowego 70-300 canona (masz IS (3 generacja (2 osie) + bardzo przyzwoita optyka + USM). Wychodzi na to że to najlepszy amatorski podkreślam amatorski tele-zoom canona.
Zobacz opinie ludzi na www.dpreview.com i www.fredmiranda.com. Ja na 99% kupię to szkło...
Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex
to też ponad 2 kPLN...Zamieszczone przez mirhon
Pozdrawiam
Marek