Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 74 z 74

Wątek: Granice przyzwoitości....

Początki nałogu Awatar pe.en.de
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

klisu
    Zrób listę krajów UE i krajów z euro
    i jeszcze jedną: tych, które nie mają euro a chcą je mieć. I dopiero wtedy porównaj te listy. Da to pełniejszy obraz sytuacji.
    Starając się być obiektywnym, wyrażam jednak subiektywną opinę.

Dopiero zaczyna Awatar klisu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Robie EOT, bo - jak wczesniej zauważyłem - i tak nikogo nie przekonam, bo trudno się dyskutuje z poglądami opartymi na "wierze". Poza tym, to nie o tym wątek.
    To o "wierze" brzmi całkiem znajomo, chodzi o pieniądz fiducjarny? Bo chyba nie odnosi się do przykładu Grecji, który dałem. Mam nadzieję, że policzyłeś już ile byśmy musieli dołożyć do ich budżetu gdybyśmy w eurostrefie byli i możesz oprzeć się na danych zamiast na "wierze".

Ty chcesz euro bo nie pasuje ci ryzyko kursowe, ale wciąż przypominam to jest obecnie część ryzyka prowadzenia biznesu i nie można chcieć tego ryzyka przekładać na innych żeby się w "danym roku" łatwiej interesy prowadziło. To jest myślenie górnika łomoczącego kilofem o bruk i żądającego gwarancji zatrudnienia, bo on nie chce ponosić ryzyka poszukiwania pracy, albo przedsiębiorcy rolnego żądającego gwarancji cen skupu żywca lub mleka.

Jak zaczniesz prowadzić interesy z Chinami to będziesz chciał przyjęcia juana?

Co do EOT to zgoda.

Cytat Zamieszczone przez trolluch Zobacz posta
    Serio. Kiedy Polska wstępowała do UE zobowiązała się przyjąć wspólną walutę.
    Nie upieram się, że jest inaczej, ale chociaż ten argument widziałem już wielokrotnie to nigdzie nie widziałem też zapisu o euro w Traktacie Akcesyjnym.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To ciekawe co podpisała Czarnogóra. Euro mają od samego początku a do Unii pewnie prędko nie wejdą.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Trochę odświeżę temat artykułem z fotopolis

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=12571
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów