Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 74

Wątek: Granice przyzwoitości....

Domyślnie

Nie widzę nic złego w dokumentowaniu tak ważnego wydarzenia, pamiętajmy że za 10-20 lat te zdjęcia to będzie jedna z niewielu rzeczy która będzie przypominać o takim fakcie, więc chyba warto (?) Ja osobiście robiłbym bez żadnych moralnych zahamowań... i robiłem u mnie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja napiszę krótko, po co komuś "pamiątkowe" zdjęcie z okazji śmierci człowieka? Rozumiem takie zdjęcia na potrzeby medialne (gazeta, internet itp.) lub reportaże, ale w domowej kolekcji? Co Ci ludzie, będą się chwalić, że byli przed pałacem i mają "super" fotki? Nie potrafię ogarnąć takich ludzi.
    Canon 7D / 350D + Spedlite 430EX
    Canon: 17-40mm 4L / 50mm 1.4 / 70-200mm 4L

Domyślnie

Ciężko mi powiedzieć ja zawsze robię reportaż na jakieś potrzeby, ale nie widzę nic złego z tego, że każdy chce mieć własne zdjęcie z ważnego wydarzenia, komu to przeszkadza. Nie jednokrotnie takie zdjęcia po latach są gdzieś odnajdywane i wykorzystywane... Reportaż to nie tylko gazety i internet... To kiedyś może się przydać i warto mieć zdjęcia ważnych wydarzeń...

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Mnie osobiście rozpierniczają osoby, które podczas gdy jechał kondukt żałobny, stały przy drodze i widząc kamerę szczerzyły się do niej i machały.

Albo dziś w TVP reporter zdawał relację jakoś i stał na podwyższeniu. Ludzie w tle stali z komórami i dzwonili do znajomych "jesteśmy w TV" i machali do kamer. Uważam to za totalny brak taktu i chamstwo.

A co do robienia zdjęć - uważam, że jeśli ktoś potrafi się zachować - to wszystko jest ok.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    A czy ten kto robił im zdjęcie, wytłumaczył o co aktualnie chodzi? Założyłeś, że studenci są wszystkowiedzący, znający j. polski i mający pojęcie co oznacza flaga z kirem.
    Chyba nie tylko zagraniczni studenci. Ja pod Pałacem jestem codziennie i widzę co się dzieje. Nie mniej chyba nic nie mam przeciw korzystaniu z podwyższeń jak nadarza się taka okazja. Zresztą nie wiem czy ktoś by odmówił.

Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Też Sergiusz siedziałeś "na barana"?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Przygladam się tej dyskusji i mam tylko jedna refleksję.
    Jeśli kupiłem sobie aparat, to po to, żeby robić nim zdjecia. Nie mam nikomu za złe, że je robił, wszystkim, co miał pod ręką. Byłem pod Pałacem Prezydenckim w Niedzielę, robiłem zdjęcia jako amator, na pamiatkę. Nie widze w tym nic mniej stosownego, niż gdybym robił je jako "profesjonalista" z akredytacją.
    Cytat Zamieszczone przez michnic Zobacz posta
    Ja napiszę krótko, po co komuś "pamiątkowe" zdjęcie z okazji śmierci człowieka?
    A po co robi sie pamiatkowe zdjęcia z okazji narodzin człowieka?

Nie potrafię ogarnąć takich ludzi.
    Ja takich chetnych do szybkiej, subiektywnej oceny innych, dla których jedynym kryterium oceny sa wlasne ulomności, równiez nie ogarniam.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bez przesady. Ta kastastrofa osobiśnie nie dotknęła 99% Polaków. Owszem, media podsycają atmosferę żałobną, politycy również (w końcu to ich koledzy po fachu zginęli), ale dla większości to tak samo dotyczy jak wiele katastrof, nieszczęść, pożarów, wypadków które zdarzają co roku. Dla większości po prostu wydarzenie historyczne i chcą w tym uczestniczyć by potem powiedzieć "byłem, widziałem". Chcą też mieć zdjęcia. Ale osobiście ich to tak samo obchodzi, jak niedawna śmierć ludzi w pożarze, jak wypadek autokaru na pielgrzymce we Francji, jak katastrofa hali na wystawie gołębi... Przykre, szkoda tych ludzi, ale mamy swoje życie. I presja na przymusową żałobę daje efekt nie szczerej żałoby, tak wypada, większość tak robi...

Tak więc 9 dni ciężkiej żałoby narodowej, zamykanie handlu, grób na Wawelu, płacze (szczere?) polityków, wielodniowe czarne wydania mediów... odbierane są jako przesada.

Rozumiem że ktoś chce mieć zdjęcia na pamiątkę. Nie ma co się na to marszczyć.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Bez przesady. Ta kastastrofa osobiśnie nie dotknęła 99% Polaków. Owszem, media podsycają atmosferę żałobną, politycy również (w końcu to ich koledzy po fachu zginęli), ale dla większości to tak samo dotyczy jak wiele katastrof, nieszczęść, pożarów, wypadków które zdarzają co roku. Dla większości po prostu wydarzenie historyczne i chcą w tym uczestniczyć by potem powiedzieć "byłem, widziałem". Chcą też mieć zdjęcia. Ale osobiście ich to tak samo obchodzi, jak niedawna śmierć ludzi w pożarze, jak wypadek autokaru na pielgrzymce we Francji, jak katastrofa hali na wystawie gołębi... Przykre, szkoda tych ludzi, ale mamy swoje życie. I presja na przymusową żałobę daje efekt nie szczerej żałoby, tak wypada, większość tak robi...

Tak więc 9 dni ciężkiej żałoby narodowej, zamykanie handlu, grób na Wawelu, płacze (szczere?) polityków, wielodniowe czarne wydania mediów... odbierane są jako przesada.

nie będę się też dziwił T-shirtom "nie płakałem po Kaczyńskim"
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Nie będę się też dziwił T-shirtom "nie płakałem po Kaczyńskim".

Analitycy z Bloomberga na zimno ocenili, że ta katastrofa to szansa przyśpieszenie niezbędnych reform w Polsce i szansa na szybsze wejście do strefy Euro, a także szansa na lepsze stosunki z Rosją. Może to brutalne, ale tak to oceniają finansiści na zachodzie.

Nie bądźmy więc przesadnie poprawni.
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 14-04-2010 o 11:42 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar klisu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Analitycy z Bloomberga na zimno ocenili, że ta katastrofa to szansa przyśpieszenie niezbędnych reform w Polsce i szansa na szybsze wejście do strefy Euro, a także szansa na lepsze stosunki z Rosją. Może to brutalne, ale tak to oceniają finansiści na zachodzie.

Nie bądźmy więc przesadnie poprawni.
    A Euro to ostatnio ma za sobą pasmo sukcesów...

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów