Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 74

Wątek: Granice przyzwoitości....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    dorzucę coś od siebie.

2 lata temu byłem na pogrzebie babci mojej żony. W sumie dla mnie dość odległa rodzina. Widziałem ją tylko raz w życiu kilka lat wcześniej. W pewnym momencie zauwazyłem, ze mój teść wciąga z saszetki kompakt i drżącymi rękoma usiłuje zrobić zdjęcie ołtarza z trumną przystrojoną kwiatami. Nie dam sobie powiedzieć, że to była zdjęcie na n-k ! On, stary fotograf, wychowany na zorkach, zenitach, praktikach chciał po prostu to wiecznić. (już prostuje - z kompaktu korzysta ze względu na wzrok, nie dlatego, ze nie umie !) Po prostu chciał to uwiecznić. Co by mu z tego wyszło ? Sami wiecie ile warte są zdjęcia z kompaktu w kościele.
    Podszedłem do niego i powiedziałem, zeby dał sobie spokój, teraz nie czas na to, ze ja wrócę do auta i przyniose jasne szkło. Jeśli chce zrobię mu to zdjęcie.

Założyłem 50mm i zacząłem robić zdjęcia, Mój pierwszy i jedyny na razie reportaż z pogrzebu. I mimo, ze wszyscy byli i nikomu nie przeszkadzała moja obecność to kiedy stanąłem przed ołtarzem podchodząc do otwartej trumny czułem się podle. Jak hiena która, chce mieć temat. Nie patrzyłem na to przez pryzmat ludzi, którzy własnie stracili członka rodziny ale pod kątem kompozycji i światła. Czułem się z tym źle.
    I choć zdjęcia zostały jednogłośnie okrzyknięte za świetne to uważam, ze śmierć nie jest dobrym tematem do zdjęć. Zwłaszcza kiedy jesteśmy zaangażowani w jej przezywanie osobiście.
    Lubię robić zdjęcia dokumentujące ważne wydażenia (nie dorabiam ideologi, ze jest to sensem mojego życia) ale nie mógłbym robić zdjęć żegnając ś.p. Prezydenta albo jego Małżonkę. Wg. mnie to nie o to chodzi.
    Niech to robi "ktoś obok" niech to będzie zagraniczny dziennikarz, niech to będzie chłodny profesjonalista z teleobiektywem, któremu nie zadrży powieka. Ja chcę przeżyć tę chwilę zadumy sam w spokoju a aparat niech czeka w bagażniku
    Krzysztof Kieślowski mówił, że są miejsca, do których nie wchodzi się z kamerą... (dlatego wycofał się z dokumentu do fabuły).

Może miał rację ?

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

dobra fota....cyrk
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Dopiero zaczyna Awatar klisu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Domorosłym ekonomistom, podważającym zasadność wejscia do strefy euro życzę, by mieli sposobność odpowiadac za finanse jakiejkolwiek firmy, w choć jednym takim roku, kiedy przy sprzedaży dostają 3,50 PLN za Euro, a przy zakupie płaca 4,30.
    A jak będziemy w tej wymarzonej strefie Euro i zrobi się bailout jak w Grecji (Portugalia i inne kraje już czekają w kolejce) to jakoś nie mam ochoty składać się na ich długi. Ty prowadzisz biznes ty nim zarządzasz, ty kalkulujesz ryzyka. Kursowe i wszystkie inne. Za długi Grecji płacić będzie CAŁA STREFA. Na całe szczęście nie ma w niej Polski. Na całe szczęście.

To pisałem Ja, Domorosły Ekonomista.

Domyślnie

lubię domorosłych ekonomistów Ci w odróżnieniu od tych "z papierami" nie usiłują wmawiać że euro to droga do dorobytu i krainy szczęśliwości.
    co do euro....
    Wielka Brytania jakoś nie chciała tego dobrobytu :P

Być w Europie nie oznacza przymusu bycie w strefie Euro
    To, ze kryzys gospodarczy ominął PL nie zawdzięczamy obiecanym cudom premiera (wybaczcie - nie mogłem się powstrzymać) ale właśnie tego, ze JESTEŚMY POZA eurolandem.
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Być w Europie nie oznacza przymusu bycie w strefie Euro
    To, ze kryzys gospodarczy ominął PL nie zawdzięczamy obiecanym cudom premiera (wybaczcie - nie mogłem się powstrzymać) ale właśnie tego, ze JESTEŚMY POZA eurolandem.
    ale już być w Unii oznacza ten przymus
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Dopiero zaczyna Awatar klisu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    ale już być w Unii oznacza ten przymus
    Serio? Zrób listę krajów UE i krajów z euro. Następnie obie listy porównaj.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Dla ofiar tej katastrofy mam najwyzszy szcunek, ale zdjecia robilbym prawie wszedzie, bez przeszkadzania. Tylko pod warunkiem , ze dla siebie, nie dla pieniedzy. Zawodowo mialbym opory.

A to, ze w ogole mowi sie o mozliwosci wyjscia Niemcow z Euro (hehehe), to kleska tego glupiego pomyslu.

http://dealbook.blogs.nytimes.com/20...from-eurozone/

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

lubię domorosłych ekonomistów Ci w odróżnieniu od tych "z papierami" nie usiłują wmawiać że euro to droga do dorobytu i krainy szczęśliwości.
    Ja też. Ci sami byli bardzo przeciwko wejsciu Polski do Unii. Dzięki Bogu, nie posłuchano ich, bo bylibysmy gospodarczo i społeczni nadal - w najlepszym razie - na pozimie Ukrainy...
    co do euro....

Robie EOT, bo - jak wczesniej zauważyłem - i tak nikogo nie przekonam, bo trudno się dyskutuje z poglądami opartymi na "wierze". Poza tym, to nie o tym wątek.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klisu Zobacz posta
    Serio? Zrób listę krajów UE i krajów z euro. Następnie obie listy porównaj.
    Serio. Kiedy Polska wstępowała do UE zobowiązała się przyjąć wspólną walutę.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów