Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 74

Wątek: Granice przyzwoitości....

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klisu Zobacz posta
    A Euro to ostatnio ma za sobą pasmo sukcesów...
    Wiem, ze to dla przeciwnikow wspolnej waluty nie będzie dobry argument, ale dzieki samym wachaniom kursu zlotowki względem euro w 2008 roku poniosłem strate w wysokości blisko 100.000 PLN. Równiez tylko dzięki temu firma mojego kolegi z przynoszacej zysk rzedu miliona złotych rocznie, zanotowala stratę 4 miliony.
    Domorosłym ekonomistom, podważającym zasadność wejscia do strefy euro życzę, by mieli sposobność odpowiadac za finanse jakiejkolwiek firmy, w choć jednym takim roku, kiedy przy sprzedaży dostają 3,50 PLN za Euro, a przy zakupie płaca 4,30.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar bvq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Wiem, ze to dla przeciwnikow wspolnej waluty nie będzie dobry argument, ale dzieki samym wachaniom kursu zlotowki względem euro w 2008 roku poniosłem strate w wysokości blisko 100.000 PLN. Równiez tylko dzięki temu firma mojego kolegi z przynoszacej zysk rzedu miliona złotych rocznie, zanotowala stratę 4 miliony.
    Domorosłym ekonomistom, podważającym zasadność wejscia do strefy euro życzę, by mieli sposobność odpowiadac za finanse jakiejkolwiek firmy, w choć jednym takim roku, kiedy przy sprzedaży dostają 3,50 PLN za Euro, a przy zakupie płaca 4,30.
    co racja to racja
    Canon-Foto-Klub
    Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    inni sprzedali za 4,30 a kupili za 3,50
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Domyślnie

wracając do sedna sprawy faktycznie każdy i może przeżywa dana sytuacje na wlasny sposob, ale to nie zmienia faktu, ze w takich sytuacjach tak roztrabiona przez media solidarnosc polakow polega na tym zeby tam isc i porobic zdjecia, a tak naprawde zadnej solidarnosci nie ma, ludzie tam robia zdjecia poprostu w wiekszosci i to jest straszne w tej całej katastrofie....i czasem nie wiem jak odbierac obraz z tv...czy byc pod wrazeniem ze tyle osob uczestniczy w tym szale, czy byc rozgoryczonym jak wala na slepo tysiace zdjec, bo tak sobie mysle ze robiac zdjecia np. przy przewozeniu trumny prezydenta jednak ucieka powaga takiej chwili....czy warto ja ominac dla zdjecia? nie wiem, ogladam tylko transmisje z tv i wtedy mysle ze nie warto, bo i tak te zdjecia od soboty nie daja nam normalnie funkcjonowac, zalewaja nas z kazdej strony, a swiat stal sie czarno bialy (dobrze ze to forum nie ) i chociaz uwielbiam fotografie b/w to teraz mam jej serdecznie dosc. W takim natłoku informacji, zdjęć filmów itp itd pamiątek starczy na obdarowanie paru pokoleń, więc cała misja uwieczniania historii itp itd na swoich fotografiach jest totalnie dziwna, takie dorabianie ideologii dla swojego zachowania. Nadal czuje niesmak jak widze te aparaty, chociaz zdalem sobie sprawe z jednej dla mnie waznej sprawy, ze ten aparat co mam posluzy mi do zabawy, a wszystkie wazne chwile w moim czy tez spolecznym zyciu bede staral sie przezywac bez aparatu.
    To tylko zabawa...nie spinajcie się...

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    inni sprzedali za 4,30 a kupili za 3,50
    Racja, tylko jak to sie odbiło na całej sytuacji finansowej kraju. Nie chodzi o wysokośc kursu euro, ale o jego niestabilność, która osiagala absurdalne wymiary, generując kilkudziesięciogroszowe rożnice w okresie jednej nocy.
    I nie chodzilo tutaj tez o żadne spekulacje, czy hazard walutowy, a zwykłą, bieżącą dzialalność gospodarczą.
    Pomyśl sobie, kontraktujesz opony zimowe u producentów na wiosnę po 3,60 za jednostke walutową, a jesienią musisz zapłacic 4,60. To twarda i bezwzgledna rzeczywistość, której trzeba doświadczyć, żeby zrozumiec, a nie spekulować opierając sie na komunałach.
    Koniec OT
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Domyślnie

Moim zdaniem wszystko zależy od tego jak podchodzimy do takiej sprawy. Mi osobiście szkoda większości ludzi którzy tam zgineli. Natomiast prezydenta ani trochę, uważam, że cała katastrofa jest jego winą i dużo osób których znam ma podobne zdanie. Nie widzę nic złego w tym, że ludzie chcieli uwiecznić ten moment. Takie wydarzenia nie są czymś często spotykanym, zdecydowanie mają jakąś wartość historyczną.

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Widziałam tylko fragment relacji w TV.
    Między innymi ten z przylotu trumny prezydenta. Ujęcie na zapłakaną Martę Kaczyńską, a tu ktoś siedzący z 2 fotele od niej wyciąga kompakcik i robi zdjęcia. Nie wiem, czy to był ktoś z rodziny czy polityk, ale wyglądało to średnio poważnie...

Do tłumu z komórkami jakoś się przyzwyczaiłam. Żyjemy w czasach "fotek z n-k", wiele osób po prostu "musi mieć" zdjęcia wszystkiego. Że to bez sensu to inna sprawa...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Notch Johnson Zobacz posta
    Mi osobiście szkoda większości ludzi którzy tam zgineli. Natomiast prezydenta ani trochę, uważam, że cała katastrofa jest jego winą i dużo osób których znam ma podobne zdanie.
    Ja rozumiem, że można powiedzieć tak, gdyby np. prezydent został odwołany z funkcji jaką pełnił czy został na stałe wykluczony z polityki. Natomiast nie bardzo rozumiem co on takiego zrobił, że miałby sobie, zdaniem niektórych, zasłużyć na śmierć. Bo tak brzmi określenie, że nie żal, że prezydent zginął. Czy on był jakimś zbrodniarzem?

Jesteśmy karmieni przez media informacjami o tragediach na każdym kroku, do tego stopnia, że społeczeństwo częściowo traci wrażliwość na pewne sprawy. Na śmierć człowieka.

Poza tym ciekaw jestem co daje Ci taką pewność, że śmiało zrzucasz winę za katastrofę na konkretną osobę. Byłeś tam? Jesteś jedynym który przeżył wypadek?
    A gdyby ktoś ci ponad wszelką wątpliwość udowodnił, że się mylisz, ciekawe jak byś się czuł, oskarżając jedną z osób która oddała życie w tym wypadku, niesłusznie.

Ciekawe jakbyś się sam czuł gdyby ktoś niesłusznie oskarżył ciebie, albo kogoś z Twojej rodziny o spowodowanie śmierci blisko 100 osób. Ciekawe czy jesteś w stanie to sobie w ogóle wyobrazić.

Tak się składa, że mam prawie pewność co do przyczyn wypadku i moim zdaniem nie zawinił nikt z samolotu. Dodatkowo, nie chodzi mi też o teorię spiskową.

Ale to nie miejsce i jeszcze nie czas by na ten temat dyskutować.

Na koniec, zastanawiam się, jaki sens ma wybór kolejnego prezydenta, skoro znaczna część polaków nie ma żadnego szacunku do jego urzędu i nie rozumie, że takiej osobie należy się szacunek, bez względu na to czy się popiera jego politykę czy nie.

I nie piszę tego jako zwolennik PiSu, tylko jako człowiek szanujący urząd prezydenta i życie człowieka.

Domyślnie

I niby za co on oddał życie? Za medialną akcje nakręconą przez prezesa Instytutu Pamięci Narodowej? Nadal jestem przekonany, że tej tragedii by nie było gdyby nie Lech i mogę Ci podać też pełno dowodów. I nie chodzi tu o znieczulice u ludzi wywołaną przez to, że w mediach co chwile mówią o tragediach. Naprawdę jest mi szkoda wielu ludzi którzy tam zgineli ale na pewno nie prezydenta.

Jest sens wyboru następnego prezydenta. Znaczna część polaków ma jednak szacunek do urzędu prezydenta ale Śp. Lech Kaczyński nie zasłużył na szacunek przedstawiał tragiczny wizerunek Polski na świecie. Jeżeli ktoś dostaje się na odpowiedzialne stanowisko nie oznacza to tego, że od razu musi być za to szanowany. Jest to oczywiście tylko moja osobista opinia.

Masz racje co do tego, że to nie miejsce i nie czas na takie dyskusje więc jak coś zapraszam na PW.

Co do tego co napisała najeli jeżeli bym był w takiej sytuacji jak pani Marta to by nie robiło mi różnicy czy ktoś wyciąga małpkę czy lustro. Było by mi tak samo nie miło.

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    Tak się składa, że mam prawie pewność co do przyczyn wypadku i moim zdaniem nie zawinił nikt z samolotu. Dodatkowo, nie chodzi mi też o teorię spiskową.
    Podziel się!

---Moje zdjecia na FB---

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów