Cytat Zamieszczone przez jdw
nie wiem czy miałes w ręku reportery, ale 500, nie mówiąc juz o 650 to są na prawdę ogromne torby... nie wyobrażam sobie łażenia z nimi zapakowanymi nawet w trzech czwartych sprzętem.

No to zamiast wyobrazni trzeba sobie pojsc do sklepu co maja takie torby, wypakowac je sprzetem i wyprobowac .
Ja do swojej pakuje: Ja do swojej pakuje : 20D+grip+17-35+50 1.4+Tamron 28-75+70-200 IS+lampa+softbox+databank+mnostwo *******ek (dodatkowe akku do aparatu, lampy, dodatkowe CF, kabelki, czytnik, kilka filtrow) i da sie nosic ja spokojnie. Jak zwiedzalem Kolonie to po 8 godzin to nosilem (bez 50 1.4) i dalem rade, choc plecak bylby wygodniejszy. Laptopa nie mam, nie znam wagi laptopow - mozliwe ze z laptopem bylaby juz troszke za ciezka.

Pokrowiec AllWeather - dwa ma, jeden tylko na gorna pokrywe, drugi na calosc - zalezy jak mocno chcemy zabezpieczyc ,np tylko przeniesc sprzet w czasie deszczu to na calosc pokrywa, uzywanie sprzetu w czasie deszczu to tylko na gore, choc ryzyko jest przy wyjmowaniu ze sie wnetrze zachlapie.
Zamek szybkiego dostepu (gorna pokrywa ma taki) - bardzo przydatny 8)

Co do wad wymienionych przez ptrk:
wady
- płytkie kieszenie na przodzie pod klapą - nie zauwazylem by byly w 650 zbyt plytkei... moze sie roznia a moze mi to nie przeszkadza? Nawet wypakowane drobiazgami - nic z nich nie wypada i torbe da sie zamknac.

- kiepskawy uchwyt u góry torby - nie zauwazylem, moze rowniez sie rozni... u mnie ten uchwyt jest pewny i wygodny - czesto korzystam przenoszac ja chwilowo z miejsca na miejsce, podnoszac itp.

- brak nóżek na spodzie torby, przec co torba się bardziej brudzi - ze sie brudzi? Modnisiem nie jestem. Torba ma byc uzyteczna a nie piekna . Nigdy nie piore toreb foto - im brudniejsza i bardziej zuzyta tym mniej interesujaca dla zlodziei a funkcjonalnosci przez pochlapanie blotem wcale nie traci.

- brak podłużnych przegródek w głównej komorze - tu musialby kolega zademonstrowac o co mu chodzi.