Zastanawiam sie nad zmianą przyrządu do noszenia dobytku czyli torby foto.
Wiem, że kwestia wyboru to raczej sprawa indywidualna ale mimo to chciałem zestawić te torby obok siebie bo może ktoś z was ma/miał z nimi do czynienia, miał ten sam dylemat i w końcu wybrał i teraz może powiedzieć czy zrobił dobrze czy nie.
Wiem że jest też wątek W CZYM NOSIĆ SPRZĘT, ale na dzień dzisiejszy nie mam czasu czytać tego tasiemca
Ogólnie chodzi o to, że kiedyś napaliłem się na plecaczek LowePro ale na dzien dzisiejszy coś czuję że wybral bym jednak torbę na ramię.
Obie rzeczy mają swoje + i -. Więc najlepiej mieć oba rodzaje toreb
Nie mówię, że chcę się pozbyć plecka ale przekonałem się że na wędrówki po górach i tego typu spacery, przy jezdzie na rowerze itd to nadaje się super, jednak do focenia koncertów czy nawet do chodzenia po mieście to już jest gorzej. Jest to wręcz jak dla mnie nie wygodne. No chyba że body dynda cały czas na karku. W każdbym bądz razie to co teraz napisałem pewnie już dawno wiecie
Do wyboru są:
1. TAMRAC PRO12 / 5612 (wym. 38x17x21) - brak miejsca na laptop, brak pokrowca waterproof, wiem, że jest duża bo widziałem 8'kę, fajny jak dla mnie kształt; w porównaniu z SReporter'em, cena 435zł*
2. TAMRAC PRO8 / 5608 (wym. 32x15x19) to samo jak 12'ka tyle że mniejsza, cena 375zł*
3. LowePRO SReporter 650 (43x21,5x28; największa) - pomieści laptop, AllWeather, dostęp z góry, kształt jakiś takiś kwadratowy, no i chyba pomieści wszystko w granicach rozsądku
- najdroższa; 620zł *
4. LowePRO SReporter 500 (40,5x32x28 ) - bez laptopa, AW, no i chyba wszystko jak wyżej tylko że mniejsze, 550zł*
Hmmm![]()
Tak się zastanawiam czy faktycznie pakować się w torbę ktora pomieści laptopa bo to kolejne z 3kg.
Zastanawiam sie też jak sprawuje sie ten dostęp przez zamek w górnej pokrywie w LOWEPRO. Jest to coś warte ???
Aha, jeszcze jedno. Biorę pod uwagę to że pewnych rzeczy będzie mi przybywać więc daltego wybrałem do porównania takie olbrzymy.
* - ceny z www.sklepfotograficzny.pl ;
wiem, że można taniej na allegro.
Proszę wypowiadać się tylko odnośnie wymienionych produktów i ew. odwoływać mnie do archiwum jeśli coś już napewno było.