Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112
Pokaż wyniki od 111 do 115 z 115

Wątek: 1d markII vs 50D

Początki nałogu

Domyślnie

Parę razy miałem w łapach jedynki i w porównaniu do 5D (i ogólnie amatorskich puszek) przekonują mnie trzy rzeczy - szybki i bardzo pewny AF, wygodniejsze i lepiej wyważone body (w porównaniu np do 5D z gripem) i szybkość obsługi. Obrazek to inna kwestia i tu wiele zależy od konkretnych puszek. Co do wesel to, oprócz obrazka ta szybkość jedynek ma chyba pewne znaczenie, bo tu warunki fotografowania zmieniają sie chyba zdecydowanie szybciej niż w sporcie (nie mówie o szybkości obiektów, bo tu starczy wydajny AF body i USM, ale np o oswietleniu, wielkości kadrów, itp). I to jest wyzwanie dla 5D.
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarekA Zobacz posta
    Parę razy miałem w łapach jedynki i w porównaniu do 5D (i ogólnie amatorskich puszek) przekonują mnie trzy rzeczy - szybki i bardzo pewny AF, wygodniejsze i lepiej wyważone body (w porównaniu np do 5D z gripem) i szybkość obsługi. Obrazek to inna kwestia i tu wiele zależy od konkretnych puszek. Co do wesel to, oprócz obrazka ta szybkość jedynek ma chyba pewne znaczenie, bo tu warunki fotografowania zmieniają sie chyba zdecydowanie szybciej niż w sporcie (nie mówie o szybkości obiektów, bo tu starczy wydajny AF body i USM, ale np o oswietleniu, wielkości kadrów, itp). I to jest wyzwanie dla 5D.
    5tka to z wygladu zabawka w porownaniu do 1D ale zdecydowanie latwiejsza w obsludzie niz mkI, mkII i mkIIn Co do wesel - i tam wszyscy weselni to 5tkowcy w sumie wiec pucha wyrabia.
    Moje odczucia - lepszy obrazek, lepsze iso, lepiej dziala ze stalkami (przynajmniej moja 28/1.8) - takie pierwsze odczucia po zamianie
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Domyślnie

no to cieszę się, że jesteś zadowolony z zamiany a z 1d, no nic nowego nie powiem, po prostu AF i seria, jako uzupełnienie pełnej klatki do sportu/"rozrób" będzie w sam raz. myślę, że z różnic zapomniałeś dodać, że piątka ma lepszy wyświetlacz

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kinimodgdynia Zobacz posta
    no to cieszę się, że jesteś zadowolony z zamiany a z 1d, no nic nowego nie powiem, po prostu AF i seria, jako uzupełnienie pełnej klatki do sportu/"rozrób" będzie w sam raz. myślę, że z różnic zapomniałeś dodać, że piątka ma lepszy wyświetlacz
    A jak tam Ci sie moja 1Dyneczka sprawuje (szanuj ja!)?
    Wyswietlacz lepszy ale wlasnie sprawdzilem i 28/1.8 (a chwalilem powyzej) ma backfocusa heheeh a 2cm na testowej wychodzi, ale dobra skalibruje sie

Dobra starczy tego offa.
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Dopiero zaczyna Awatar skoczny

Domyślnie

Dla mnie tylko 1D odkad mam ten model NIE CHCE INNEGO JUZ NIGDY!!!!!

Strona 12 z 12 PierwszyPierwszy ... 2101112

Uprawnienia umieszczania postów