Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 115

Wątek: 1d markII vs 50D

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

A pisać chce ci sie? Szczerze, to troche to jest osłabiające. Nie szanujesz czasu innych

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    A pisać chce ci sie? Szczerze, to troche to jest osłabiające. Nie szanujesz czasu innych
    bez przesady z tym szacunkiem. Zwyczajnie zanim znajde tego typu info minie sporo czasu a w sumie nie bedzie wiadomo czy jest to kwota aktualna. Moze ktos zna te obecna. Na Zytnia teraz nie zadzwonie, bo jest juz pozno.

btw. startujesz na moderatora?
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

1200zł z tego co kojarze;]

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    1200zł z tego co kojarze;]
    uuu boli.. Dziekuje za odpowiedz.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    bez przesady z tym szacunkiem. Zwyczajnie zanim znajde tego typu info minie sporo czasu a w sumie nie bedzie wiadomo czy jest to kwota aktualna. Moze ktos zna te obecna. Na Zytnia teraz nie zadzwonie, bo jest juz pozno.
    Również ta podana przez kogoś wcale nie musi być już aktualna. Aż tak Ci się piekli, żeby do jutra nie poczekać z telefonem (które i tak nie planowałeś wykonać)?

Cytat Zamieszczone przez roshuu Zobacz posta
    btw. startujesz na moderatora?
    Nie, ale rozumiem że mam już Twój głos

Zwyczajnie staram się ludziom pomóc, zresztą w ostatnim czasie odpisałem na kilka/kilkanaście Twoich pytań/wątpliwości i powinieneś o tym wiedzieć. W 95% odpowiedzi na Twoje pytania są na tym forum czy ogólnie w siecii. Ale to nie problem odpowiedzieć raz jeszcze. Przykre jest jednak jak ktoś nie ma ochoty nawet zainteresować się tematem i działa na zasadzie hinuskiej. Ot. Tyle

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Nie, ale rozumiem że mam już Twój głos

Zwyczajnie staram się ludziom pomóc, zresztą w ostatnim czasie odpisałem na kilka/kilkanaście Twoich pytań/wątpliwości i powinieneś o tym wiedzieć. W 95% odpowiedzi na Twoje pytania są na tym forum czy ogólnie w siecii. Ale to nie problem odpowiedzieć raz jeszcze. Przykre jest jednak jak ktoś nie ma ochoty nawet zainteresować się tematem i działa na zasadzie hinuskiej. Ot. Tyle
    Masz, masz. Tak odpowiedziales mi juz wiele razy i za to Ci dziekuje. Ja przeszukuje forum wielokrotnie i czesto znajduje odpowiedzi na moje pytania. Czasem jednak warto zapytac mimo iz watek gdzies tam juz byl, zeby uzupelnic informacje. W zasadzie z tego co widze to 90% userow zadaje pytania, ktore juz byly.. zwlaszcza w tym dziale.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jednak stare powiedzenie nie kłamie - jak raz spróbujesz jedynki, to już nie będziesz chciał innego aparatu!
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Odkopię wątek Czytałem go jak i wiele innych dotyczących 1dII w piątek rano a w piątek wieczorem miałem już w łapkach 1dII. Ponieważ w tym wątku nie padła jasna odpowiedź 1dII czy 50D więc dorzucę swoje spostrzeżenie jeśli chodzi o szumy na ISO3200. Porównałem 1dII, 50D i 5D. RAW plus redukcja kolorowego szumu w CameraRAW (o wartość +25), zmniejszenie zdjęć do jednakowego rozmiaru i zapis do jpg. Wynik jest taki, że 1dII szumi tak samo jak 50D natomiast 5D (jedynka) ma przewagę 1EV bo szum na ISO3200 z tej puszki wygląda jak ISO1600 z pozostałych dwóch. Dlaczego to piszę i odkopuję stary wątek? Dlatego że 1dII w w bardzo dobrym stanie można obecnie kupić w cenie nowego 50D a często mówi się również w tym wątku, że 50D to dużo nowsza konstrukcja i na pewno szumi mniej, nieprawda bo szumi tak samo a biorąc pod uwagę resztę tego co oferuje 1dII to 50D nie dorasta mu do pięt w żadnej kategorii oprócz wyświetlacza.
    I jeszcze jedna sprawa odnośnie ładowarki do 1dII, czasem można kupić taniej samo body ale bez ładowarki czy warto? Wiadomo, że oryginalna ładowarka jest piekielnie droga ale jest wyjście z sytuacji, kupno ładowarki modelarskiej za 50-100zł i podpięcie się krokodylkami do styków baterii. Ważne żeby ładowarka obsługiwała 10 cel NiMH i miała regulację prądu ładowania. Jeśli kogoś ten temat zainteresuje to zrobić mały artykulik na ten temat.

Początki nałogu
    Miasto
    Grójec

Domyślnie

Właśnie problem z tą jedynką jest taki że bardzo ciężko dostać ładowarkę . czy to oryginał czy jakikolwiek zamiennik . A ceny są ogromne.
    Za zamiennik chyba dałem 400 (już nie pamiętam )? sprowadzany ze stanów .

Co do ładowarek modelarskich to właśnie mój kolega był modelarzem i naładował mi raz aku . Więc ta opcja działa . Ale jak to wpływa na ewentualną żywotność to nie wiem , jako że potem doszedł do mnie zamiennik i już nim ładowałem ..

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    często mówi się również w tym wątku, że 50D to dużo nowsza konstrukcja i na pewno szumi mniej, nieprawda bo szumi tak samo a biorąc pod uwagę resztę tego co oferuje 1dII to 50D nie dorasta mu do pięt w żadnej kategorii oprócz wyświetlacza.
    Jeśli chodzi o jakość obrazka, to najprawdopodobniej tak własnie jest. Ale jesli rozpatrywać inne czynniki, to wybór nie jest taki prosty. Mam tu na mysli wage 1d, drogie akcesoria i serwisowanie - czyli to o czym ten wątek od początku traktuje. Poza tym przy reporterce raczej nie potrzeba gładkiego obrazka przy wysokich ISO, bardziej liczy sie uchwycenie momentu i szybkość aparatu i do tego 1D jest stworzony. Moim zdaniem jednoznacznej opinii na temat ktory z aparatow jest lepszy nie sposob udzielic, bo kazdy ma inne potrzeby.

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów