Ta, już widzę, jak 1-Markowco-Deesowcy latają z 28 1.8. Wskażcie jednego.
Takie hece na optyczne to standard. Nikon90 i D3x testowane na tych samych obiektywach. Albo jakieś puchy z najwyższych półek ze szkłami z najniższych (lub na odwrót, nie chce mi się szukać).
Albo "testowanie" AF - czemu wszystkie zdjęcia są statyczne? Czy w ogóle jest w tych "testach" jakieś zdjęcie z ruchem? Co na to fotografowie sportu? Nic, bo nie czytają tych bzdurnych testów, skoro żaden ma się nijak do ich zainteresowań. Tych dziedzin jest pewnie więcej. Dla "ptasiarzy" pewnie jest cudowny test 400 2.8, gdzie ustrzelili kilka wróbelków (nie chce mi się sprawdzać, czy taki obiektyw jest...).

bo ja jakoś widzę różnicę i nie tylko na butelkach i koprenikach.. podobne różnice w szczegółach są dostrzegalne w testach i na fotopolis.pl
Pewnie tak jest. Nie jestem na tyle małostkowy, żeby się przejmować takimi duperelami. Fotopolis? Oni też są fotograficzną Armią Zbawienia i "pracują" charytatywnie.

Zróbmy inny test - zgrywamy zdjęcia, zmieniamy nazwy, usuwamy EXIF - ciekawe kto by trafił, ile zdjęć jest zrobionych poszczególnymi np. puchami.