Kurka. Lubię to szkło, a cały czas mi się buntuje. Wczoraj z naprawy go wziąłem (wymiana silnika AF), no i mi padł dzisiaj. Wrrrrrr
Kurka. Lubię to szkło, a cały czas mi się buntuje. Wczoraj z naprawy go wziąłem (wymiana silnika AF), no i mi padł dzisiaj. Wrrrrrr
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
Ponad pół roku temu przesiadłem się z Tamrona 15-50/2.8 na C28/1.8.
Jestem bardzo zadowolony ze szkiełka - kupiłem w dobrej cenie używkę na naszym forum.
Szkiełko używam głównie do zdjęć dzieciaków na dworze i w domu, ale zdarzyło mi się pstryknąć nim chrzciny i ślub w kościele.
Właściwie nie mam się do czego w nim przyczepić.
Canon 40D, Canon EOS M, Sigma 10-20/4-5.6, Canon 24-105/4 L IS USM, Canon 28/1.8 USM, Canon 50/1.4 USM, Canon 85/1.8 USM, Canon EF-M 18-55/3.5-5.6 IS, Speedlite 430EX, Speedlite 90EX
dam coś na f2 full prosto z puchy 5d nietykane
http://www.akwilian.netrar.pl/publiczny/28mmf2.jpg
*t*a*k*p*o*p*r*o*s*t*u*
2 osoby ;-]. Chodziło bardziej o to, że nader często w testach używają dziwnych połączeń typu: pucha xxxxD + obiektyw L. Albo na odwrót - pucha XD i jakiś podrzędne szkło. Na optyczne też tak robią. Dodatkowo porównywanie z Sigmą 30 1.4 nie jest zbyt trafione (crop, światło), dziwię się „testerom", że chyba z połowę podsumowania na to poświęcili. Anyway.Zamieszczone przez Conik
Do reportażu - za wąsko ¦¬]. Dość często brakuje tych kilku milimetrów (jednak! szczególnie przygotowania w mieszkaniach/kościół). Na plener - czad.Zamieszczone przez BeatX
Tworzy się kolejny wątek o 28 1.8, Sigmie 30 1.4, których na forum są z 3-4...
Kto tam znów rusza prawą? Lewa! Lewa! Lewa!
Chyba więcej, na poczatku tematu pisało chyba kilka osób ze ma i ja do ich dołączę
Używam go z 5dMkII i jestem zadowolony, nie jest to obrazek wyjściowy jak z 35L ale po odpowiednich poprawkach w programie daje fajny czadzik za nieduże pieniążki.
Nie wiem co Wy chcecie od tego szkła, oczywiście wiadomo, do 24 i 35 L nawet się nie umywa ale spokojnie daje radę.
Założyłem sobie FOTOBLOGA
maly OT, ale te zdjecia siatkarek to chyba jednak maja za mala GO...
MająPierwszy raz takie repo robiłem, nie zwróciłem na to uwagi, mój błąd.
Założyłem sobie FOTOBLOGA