Dlatego właśnie kupiłem 28 1.8, pomimo słabych wyników rozdzielczości na wielu portalach. Wyboru nie ma, bo jest 35/2 bez USMa, 30 1.4 na cropa, za drogie 24L i 35L, no i reszta ciemnych szkieł za ciemna. Jedynie jeszcze S 20 1.8 można rozpatrzać, ale też ostrością nie grzeszy.Cóż za dyktatura! Jak coś się nie podoba, to masz obok każdego postu taki przycisk , możesz zawsze z niego skorzystać...Ja w swoim egzemplarzu znajduję dziurę - w AI Servo na weselach mniej więcej 50% zdjęć trafionych. A na pewno nie jest to wada puszki, bo w tym samym oświetleniu 70-200 trafia w punkt. 28 czasami się po prostu gubi, i to nie jest jakaśtam drobna pomyłka, tylko totalne wylecenie z zakresu akceptacji.No no, do 35L to ta 28ka ma daleko. Lka na 1.4 miecie 28kę na 1.8 dość mocno. Dlatego w planach mam upgrade 28>35L.
Pomimo tylu negatywów w mojej wypowiedzi, 28 1.8 jest na prawdę fajnym szkiełkiem i jeżeli nie ogląda się fot w 100% i akceptuje to, że czasami na AI Servo może mu się powinąć noga, to z powodzeniem można go sobie kupić.