Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
No więc obiektyw testach wypada słabo, ale jego użytkownicy są mimo to zadowoleni, bo... nie mają specjalnie wyboru.
Dlatego właśnie kupiłem 28 1.8, pomimo słabych wyników rozdzielczości na wielu portalach. Wyboru nie ma, bo jest 35/2 bez USMa, 30 1.4 na cropa, za drogie 24L i 35L, no i reszta ciemnych szkieł za ciemna. Jedynie jeszcze S 20 1.8 można rozpatrzać, ale też ostrością nie grzeszy.
Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
Jak masz tutaj bzdury pisać to sobie daruj. Nie wnosisz nic konkretnego swoimi wypowiedziami do tego tematu. Założenia tematu są jasno określone i jeśli nie potrafisz tutaj napisać nic na temat to zamilknij.
Cóż za dyktatura! Jak coś się nie podoba, to masz obok każdego postu taki przycisk , możesz zawsze z niego skorzystać...
Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
Naprawdę jak nawet musiałbym na siłę szukać dziury w całym jeśli chodzi o jakąkolwiek cechę pracy AFa to bym nie znalazł.
Ja w swoim egzemplarzu znajduję dziurę - w AI Servo na weselach mniej więcej 50% zdjęć trafionych. A na pewno nie jest to wada puszki, bo w tym samym oświetleniu 70-200 trafia w punkt. 28 czasami się po prostu gubi, i to nie jest jakaśtam drobna pomyłka, tylko totalne wylecenie z zakresu akceptacji.
Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
podobnie jak większość z Was, kupiłem ten obiektyw z braku alternatyw... bo dobrej alternatywy nie ma
porównajcie z testami Canonów 35/2 albo 35/1,4 czy 20/2,8 i wcale 28/1,8 już tak źle na tym tle nie wypada!
No no, do 35L to ta 28ka ma daleko. Lka na 1.4 miecie 28kę na 1.8 dość mocno. Dlatego w planach mam upgrade 28>35L.

Pomimo tylu negatywów w mojej wypowiedzi, 28 1.8 jest na prawdę fajnym szkiełkiem i jeżeli nie ogląda się fot w 100% i akceptuje to, że czasami na AI Servo może mu się powinąć noga, to z powodzeniem można go sobie kupić.