Nosze sie z zamiarem zakupu C10-22 ale chcialbym miec szersze spektrum wyboru... Wiem ze jest jeszcze sigma 12-24. Cos poza tym?
Moze jakies alternatywy dla wyzej wymienionych?
Nosze sie z zamiarem zakupu C10-22 ale chcialbym miec szersze spektrum wyboru... Wiem ze jest jeszcze sigma 12-24. Cos poza tym?
Moze jakies alternatywy dla wyzej wymienionych?
C10-22 nie jest pod FF.
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
Rzeczywscie teraz doczytalem ze APS-C... W takim razie co pod ff?
Trochę tego jest, jaki masz budżet?
"Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston
mysle ze bede kupowal uzywke czegos co kosztowalo max 3000. Pasowaloby mi cos w stylu 10-20 wlasnie...
zależy co rozumiesz przez UWA
dla mnie już 16mm na FF jest zbyt przerysowane.
40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200
Najszerzej w zoomie to masz Sigmę 12-24 ale chyba najlepiej poszukać użytki Canon'a 16-35L I, jest szansa trafić w tej cenie.
tak ja wspominalem 10 czy 12mm na poczatku bylo by mile...
Dla mnie im szerzej tym lepiej... Coś poza ta sigma?
Moze tez byc 14-15mm