Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Najprostszy sposób na przyśpieszenie Lightrooma to wsadzenie bazy danych i plików podglądów (nie koniecznie zdjęć źródłowych) na dysk SSD. Tak to jest zrobione w mojej konfiguracji, w której program po prostu zasuwa.
    czesciowo zgadzam sie, ale to nie jest takie proste.

SSD przyspiesza prace, na pewno, ale procesor tez ma spore znaczenie w momencie, kiedy wchodzisz w Develop.

otoz, nie wiem czym to jest spowodowane, a na pewno jest to sprzeczne z tym co wyczytalem o LR (ze przechowuje wstepnie wywolane RAW-y w cache'u), ale na moim domowym desktopie (DualCore E7300) przeskoczenie do kolejnej fotki w Develop jest lekko liczac 2 krotnie wolniejsze niz na sluzbowym lapsie (i5-2500k) - mam na mysli czas, ktory mija do zgasniecia tego zegareczka "Loading" i uwolnienia fotki do dalszej obrobki. i to bardzo wyraznie odbija sie na predkosci pracy.
    kompy, jesli chodzi o konfiguracje, sa nieporownywalne, poza procem, tzn. dekstop jest zoptymalizowany, ma szybkie dyski w tym SSD na wlasnie katalog i cache LR. ale wlasnie ten proc ma w jednym malym momencie spore znaczenie i niestety, przynajmniej w moim przypadku, mocno sie to odbija na wydajnosci pracy w programie.

skutek jest taki, ze po wakacjach klepie nowego desktopa juz z i5...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-08-2011 o 14:39 Powód: zeby mialo sens
    www albo tez flickr

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów