Gdzie w ustawieniach można zmienić zapisywanie wielkości liter aby przy eksporcie z Lightrooma końcówka JPG była zapisywana z małych liter?
Gdzie w ustawieniach można zmienić zapisywanie wielkości liter aby przy eksporcie z Lightrooma końcówka JPG była zapisywana z małych liter?
Sekcja: File Naming
Po prawej stronie: Extensions: Lowercase
canon | tylko zdjęcia pamiątkowe
Dziękuję bardzo.![]()
szybkie pytanie jak wywalić wszystkie domyślne "presety" (najbardziej mi chodzi o te z develop)
Podczas eksportu zdjęć pojawia okno Export One File (z niebieską ramką),problem jest taki że widać tylko jego część i niewiem jak zrobić pełen podgląd tego okna.
wszystko znaczy NIC!!!
Mam problem z lightroomem 3. Po odpaleniu go czasami wyskakuje komunikat o wysyłaniu błędów i program się wyłącza. Kiedy chce wywołać jpg, za każdym razem wyskakuje komunikat i się wyłącza. Do tej pory było wszystko ok. Zaczęło się tak dziać po tym jak zgrałem na kompa i zacząłem pracować na sraw.
Mam pytanie co do wirtualnych kopii. Posiadam folder z sesji (200+ zdjęć) i chce je obrobić w 2 wariantach (kolor i bw) z tym że chciałbym rozdzielić na 2 foldery te kopie, jest jakiś sposób prócz ręcznego przenoszenia żeby to zrobić ??
Witam serdecznie, korzystam z Lightroom-a 3.3. Chciałem zapytać czy ktoś potrafi mi pomóc, mianowicie, po załadowaniu foldera i przejściu do develop widzę na miniaturkach, że moje raw-y są jakby automatycznie poprawiane tzn widac, że program dłubie coś w miniaturkach, po przesunięciu suwaka w prawo, miniaturki dalej są " poprawiane". Wtedy mój komp zamula a procesor wrze, czy gdzieś da się wyłączyć tę opcję ?
Canon 5d MarkII, Canon 50d, Canon 50mm/1.4, Canon 24mm/1.4II, Canon 70-200/2.8 USM, Canon 580 EXII i dużo innych śmieci.
Pkt 8 regulaminu forum