Żadnych pomysłów ?
Żadnych pomysłów ?
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
Foldery są wygaszone i ze znakiem zapytania. Gdy próbuje je odnaleźć i wreszcie znajduje folder gdzie takowe zdjęcia się znajdują pisze mi "The selected folder or a folder it contains is already in lightroom".
Co ciekawe, wcześniej nie było takiego problemu. Nie wiem czy to coś pomoże, ale zdjęcia są przechowywane na zew. dysku.
Kiedyś, dawno temu, robiłem podobną czynność na wew. dysku i nie było problemu
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
Czy nazwy tych nowych folderów są takie same jak starych - tych w bibliotece?
Porównaj , które foldery ci zostały a które zniknęły. Czy np.nowe foldery na zewnętrznym nie są w folderach nadrzędnych o takiej samej nazwie jak folder nadrzędny w bibliotece LR. BTW - jest coś takiego jak "uaktualnienie (?) do folderu nadrzędnego - nie pamiętam jak to jest dokładnie z ang - PPM na folder i są tam opcje do wyboru (teraz jestem w pracy - sprawdzę w LR jeszcze wieczorem ), jest tez coś takiego jak "update folder location" albo coś podobnego - tylko nie wiem czy to działa na "zaginionych folderach"
Kiedyś narobiłem sobie bałaganu w podobny sposób i jakoś to rozkminiłem. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba chodziło głównie o nazwy folderów i nazwy folderów do nich nadrzędnych i ich umiejscowienie.
Cóż, ...kombinuj
Czy ktoś wie czy da się wyfiltrować/pokazać tylko te zdjęcia która posiadają snapshoty?
Potrzebuję wywołać kilkadzieisąt zdjeć, ale w dwóch wersjach. Jednak zależy mi na zachowaniu ustawien dla każdego zdjęcia. Jak to zrobic aby te same rawy były w dwóch róznych folderach?(Bo to chyba jedyna możliwość zachowania ustawień?)
ściągał ktoś ze strony adobe update do ver 3.3? zassałem już 2 razy i wypakować się nie chce![]()
400D, MZ-5N, RZ67ProII Hung!